Hivatali szervezetfejlesztés

2015. szeptember 01. kedd, 21:15

TAKARÉKOSABB ÉS HATÉKONYABB HIVATAL


Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a takarékosabb és hatékonyabb működés érdekében valósította meg ÁROP-3.A.2-20013-2013-0029 számú, „Komplex szervezetfejlesztési projekt lefuttatása Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Hivatalában” elnevezésű szervezetfejlesztési projektjét, melyre a Magyary Program keretében elnyert 38,31 millió forint, az Európai Unió és a Magyar Állam által biztosított pályázati támogatás jelentett fedezetet.

A projekt lebonyolításának 2013. november 3.-2014. december 31-ig tartó időszakában a Csepeli Önkormányzat működési hatékonyságának javítása érdekében a projekt szervezetfejlesztői-szakértői tevékenységet ellátó munkacsoportja 13 területet vizsgált meg. Így megtörtént az önkormányzat költségvetési szerveinek teljes körű átvilágítása és a fejlesztendő területek feltárása.

Elemezték és vizsgálták a Polgármesteri Hivatal, a kerület intézményeinek és az önkormányzat által tulajdonolt gazdasági társaságok szervezeti működését, a belső folyamatok, eljárások hatékonyságát és a feladatok ellátásával való lakossági elégedettséget. Felülvizsgálatra került többek között a kiszervezett és kiszervezni szükséges feladatok köre, és átvizsgálták az önkormányzati fenntartásban vagy működtetésben álló intézményeket és gazdasági társaságokat is.

A program keretében felmérés készült a lakosság körében a közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettségről és a felmerülő igényekről is. A kidolgozott és bevezetésre javasolt intézkedések ütemezésére és nyomon követésére pedig akcióterv-javaslat született.

„A csepeliek igényének és akaratának figyelembe vételével, olyan Önkormányzati szervezetet építünk, amely takarékosan és hatékonyan, a helyben élők érdekében és megelégedésére látja el a rá bízott közfeladatokat.” – foglalta össze a szervezetfejlesztési projekt stratégiai célját Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

EREDMÉNYTERMÉKEK

Tájékoztató