Ovi-Suli: ismerkedés a sportosztállyal

Kategória: Sport 2017. április 06. csütörtök, 15:01

TBE 8473Mint arról lapunk korábbi számaiban beszámoltunk, a következő tanévtől sportosztály indul a Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Általános Iskolában

A sportosztály iránt egyre nagyobb az érdeklődés, az óvodák három hete magkapták a jelentkezési lapokat. Az iskolában minden kedden délután nyílt napot, ún. Ovi-Sulit tartanak a leendő sporttagozatos diákoknak. A múlt heti foglalkozáson mintegy huszonöt gyermek vett részt: gyakorolták a célba dobást, játékos futásgyakorlatokat végeztek, ismerkedtek egymással és a testnevelőkkel.

 

Jenei János elmondta: az Ovi-Suli foglalkozásain a gyerekek nemcsak sportolnak, hanem mesélnek magukról, elmondják, milyen edzésre járnak, melyik sportág iránt érdeklődnek. „Tisztában vagyunk vele, hogy az elsős beiskolázás során a legfontosabb szempont a tanító személye. Iskolánk tanítói elhivatottak, több éves tapasztalattal rendelkeznek, nyugodt szívvel tudom őket ajánlani a leendő iskolásoknak” – mondta lapunknak Jenei János. Hozzátette, a végzősöket segíteni fogják, hogy a számukra legmegfelelőbb középiskolát válasszák.  Például a Jedlik Ányos Gimnázium élsportolói osztályába való jelentkezéskor a Széchenyi sporttagozatos diákjai elsőbbséget fognak élvezni. A sportosztály nemcsak a labdarúgásra specializálódott. Várják a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda és az atlétika iránt érdeklődőket is.

A nyolc év alatt olyan alapokat lehet elsajátítani, amely jól kamatoztatható minden olyan sportágban, amihez ügyesség, gyorsaság és állóképesség kell. Az első három év az alapozás jegyében telik, a választott sportághoz tartozó célirányos képzés ötödik osztálytól kezdődik. A képzést elsősorban azoknak ajánlják, akik szeretnék a sportot magasabb szinten űzni.

Hogyan választanak a szülők?

Bartha Enikő: „Szeretnénk a lányomnak lehetőséget biztosítani, hogy minél több sportággal megismerkedjen, és majd később kialakul, melyik sportágban a legügyesebb. Lány létére nagyon ügyesen focizik, jár is az Ovi-Foci edzéseire, de úszni, korcsolyázni és kerékpározni is szeret. Fontosnak tartjuk, hogy ha sportosztályba fog járni, sok kerületi versenyen vehet részt. Olyan légkör, olyan nevelők fogják körülvenni, akik a sportot maximálisan támogatják.”

Jacsó Istvánné: „Azért döntöttünk a sporttagozat mellett, mert jó tapasztalataink vannak a testnevelő tanárról. Nagyobbik fiam is ide járt, de sajnos akkor még nem volt sportosztály. A lányom nagyon mozgékony, jelenleg minden érdekli, ami sport, leginkább a kézilabda. Azt várjuk a sportosztálytól, hogy a sport által fegyelmezettebb és kitartóbb lesz az élet minden területén.”

Liptai Szilva: „Nagyon jó híre van az itt tanító pedagógusoknak és a leány kézilabdacsapatnak. A nagyobbik lányom ide jár, nagyon elégedettek vagyunk az itteni munkával, ezért szeretnénk a kisebbiket is a sportosztályba íratni. Nagyon ritka, hogy egy általános iskolában ilyen minőségi sporttagozat legyen. A nagyobbik lányom nyolc, a kisebbik négy éve kick-boxol, de azt szeretnénk, ha mindketten a kézilabda felé orientálódnának.”

Lass Gábor 

Utoljára frissítve: 2017. április 06. csütörtök, 15:09

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail