Mezei futás: csepeli sikerek

Kategória: Sport 2017. április 03. hétfő, 10:15

TBE 8685A Budapesti Diáksportszövetség immár második alkalommal bízta meg a Csepeli Testnevelő Munkaközösséget a Budapesti Mezei Futó Diákolimpia döntőjének megrendezésével. A helyszín ezúttal is a Királymajor Kis-Duna part melletti szakasza, a Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakközépiskola és a kutyakiképző közötti füves terület volt.

 

 

 

Több mint hetven iskola csapata és versenyzője, 1300 általános és középiskolás állt rajthoz március 29-én. A résztvevők közel 15 százaléka csepeli diák volt. A regisztrációs központot a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola udvarán állították fel. A verseny fő szervezője Jenei János, a Csepeli Testnevelő Munkaközösség vezetője elmondta: a Csepeli Öttusa és Vizi Sport Egyesületnek köszönhetően a futáshoz elengedhetetlen felszerelések – mint a befutókapu, az időmérő-berendezés, a pályavezető kordon és a befutóknak biztosított zacskós víz– rendelkezésre álltak.

A rendezvény legfontosabb része a regisztráció, a nevezést és az eredményeket koordináló iroda, amelyet Fehér Gábor, a Kék Általános Iskola testnevelője és Molnár Viktória, a Mátyás Király Általános Iskola testnevelője irányított. Szeberényi Tamás, a Jedlik Gimnázium testnevelő tanára pedig húsz középiskolás diákkal szervezői feladatokat látott el. Hajdú Imre, a Kazinczy iskola testnevelő tanára is segédkezett a rendezvény lebonyolításában.

A helyszínen a kerületi rendőrkapitányság és mentők is jelen voltak, de szerencsére komolyabb baleset nem történt. A sátrakat a csepeli önkormányzat biztosította. Jenei János köszönetet mondott Bédiné Dancs Zsuzsának, a Vásárhelyi iskola igazgatónőjének a segítőkész hozzáállásért, valamint a Városgazda munkatársainak, akik biztosították, hogy a füves terep futásra alkalmas legyen.

A rendezvényen jelen volt Morovik Attila alpolgármester és Tóth Endre, a csepeli tankerületi központ igazgató-helyettese, akik a II-ik korcsoportosoknak adták át a díjakat.

Pinnyey Richárd, a Budapesti Diáksportszövetség vezetője a verseny után gratulált a rendezéséért és felkérte a szervezőket, hogy a jövőre ismét Csepel legyen a rendezvény házigazdája.

A dobogós helyezést elért versenyzők és csapatok az országos döntőbe jutottak, amelyet Gödöllőn rendeznek április 11-én.

 

Csepeli dobogós helyezések

II. korcsoportos lányok (1.5 km)Csapat
1. Kazinczy Ferenc Általános Iskola (Galsi Laura, Kovács Evelin, Mohácsi Blanka, Nagy Nikolett, Mohácsi Réka)
3. Szárcsa Általános Iskola (Sziráki Fanni, Dankó Inez, Rudolf Dorka, Szabó Napsugár, Dankó Patrícia)

A II. korcsoportos fiúk (2 km)
Egyéni
3. Pintér Richárd (Kazinczy Ferenc Általános Iskola)
Csapat
3. Kazinczy Ferenc Általános Iskola (Pintér Richárd, Csekity Martin, Stampfer Dominik, Racsek Tibor)

III. korcsoportos lányok (2 km)
Egyéni
2. Babinyecz Anna (Kazinczy Ferenc Általános Iskola)
Csapat
1. Kazinczy Ferenc Általános Iskola (Babinyecz Anna, Botos Katalin, Molnár Viola, Lénárt Boglárka, Balázs Laura)

III. korcsoportos fiúk (2.5 km)
Egyéni
1. Páczay Dávid (Vermes Miklós Általános Iskola)
Csapat
1. Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola (Benkő Ákos, Kardos Ádám, Fazekas Ádám, Stampfel Kevin, Csákány Levente Zsolt)
2. Kazinczy Ferenc Általános Iskola (Kiss Péter, Énekes Dominik, Nagy Zétény, Boros Olivér Benedek, Kothencz Márkó)
3. Eötvös József Általános Iskola (Holba Zalán, Veres-Nagy Soma, Kollek Bálint, Gombos Balázs)

 IV. korcsoportos lányok (2.5 km)
Egyéni
1. Horváth Karolina (Jedlik Ányos Gimnázium)
Csapat
3. Jedlik Ányos Gimnázium (Horváth Karolnia, Torda Csenge, Szilvási Kincső, Mezei Anna)

IV. korcsoportos fiúk (3 km)
Egyéni
3. Pataki Gergely (Jedlik Ányos Gimnázium)
Csapat
2. Karácsony Sándor Általános Iskola (Pully Zoltán, Horváth Róbert, Horváth Zsolt, Mák Norbert, Czékmány Ádám Zsolt)
3. Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola (Béres Dominik, Dobos Zsolt, Béres Roland, Skorka Kornél, Semsei Márk)

Utoljára frissítve: 2017. április 03. hétfő, 10:22

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail