Taroltak a csepeli diák atléták

Kategória: Sport 2017. március 13. hétfő, 10:15

csepeldacTöbb kiváló csepeli diák sportoló ért el kimagasló eredményt a hétvégi versenyeken. A Csepeli Diák Atlétikai Club versenyzője, a 15 esztendős Horváth Karolina korcsoportjában, a serdülők között megnyerte az Országos Mezeifutó Bajnokságot, amelyet Kecskeméten rendeztek meg március 11-én. A szintén a klub versenyzője, a 12 éves Babinyecz Anna pedig a hagyományos dortmundi gyermekversenyen diadalmaskodott 800 méteres síkfutásban hihetetlenül jó idővel, de győzött gátfutásban is.   

Horváth Karolina korosztályának legjobb mezei futója, a mostani győzelmével már a sokadik országos bajnoki címét szerezte meg. Tavaly ő volt a Csepeli Diák Atlétikai Club legeredményesebb versenyzője. Edzője Jakab Ágnes testnevelő tanárnő, korábbi maratoni futó.

Babinyecz Anna Dortmundban állt a dobogó legfelső fokára. A német városban immár rendszeresen megrendezik a nemzetközi gyermekversenyt márciusban, amelyen nyolc ország legjobb gyerek futói vesznek részt. A csepeli lány a 800 méteres síkfutásban állt rajthoz a huszonöt fős mezőnyben, és fölényesen verte a vetélytársait. Időeredménye – 2:21,70 – új országos csúcs a korosztályában, noha kategóriájában hivatalosan nem tartanak nyilván országos rekordot. Ez az időeredmény minden idők harmadik legjobb teljesítménye a világon ebben a korosztályban. A második helyen célba ért német lány tíz másodperccel maradt le mögötte, ami mutatja, hogy a csepeli atléta alaposan elverte a mezőnyt. Eredményének értékét növeli, hogy nála egy évvel idősebbek is futottak, márpedig ebben a korban sokat jelent az egy éves korkülönbség. Szakemberek szerint teljesítménye „földönkívülinek” számít, s szép jövővel kecsegtet a további versenyein. Edzője a többszörös országos csúcstartó Babinyecz-Tusai Brigitta, aki az édesanyja is, valamint Fehér Gábor és Füredi Zsuzsa testnevelők.

A dortmundi versenyen Budapest válogatottját hat csepeli gyerek képviselte, akik szintén győzelmek sorát aratták. Tari Tibor győzött a 800 méteres síkfutásban, Pesti Máté 60 méteren lett első, Bazsó Levente távolugrásban diadalmaskodott, Babinyecz Anna és Botos Katalin két külön korosztályban a 60 méteres gátfutásban ért a célba elsőnek, Galsi Laura egy második helyezést csípett el 800 méteren. A csepeli fiúk is tagjai voltak az első helyezést elérő 4x100 méteres váltófutó csapatnak, a lányok pedig másodikak lettek a női 4x50 méteres váltó futó csapatok versenyében.

cs. a. 

Utoljára frissítve: 2017. március 14. kedd, 12:36

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail