Ünnepeltek a csepeli öttusázók

Kategória: Sport 2017. február 21. kedd, 11:48

IMG 2426Megtartotta hagyományos évzáró-évnyitó ünnepségét a Csepeli Öttusa és Vizi- Sport Egyesület. Az eseményen díjazták a klub fiatal reménységeit, valamint kilencvenegyedik születésnapja alkalmából köszöntötték Benedek Ferenc öttusa mesteredzőt.

A Csepel Pláza egyik mozi termében tartott ünnepség első részében Hliva Katalin úszó vezetőedző és Kóra Dániel, úszóedző, öttusa utánpótlás edző három kategóriában díjazta az egyesület sportolóit. (lásd keretes írásunkat) A díjazottaknak Sárfalvi Péter, négyszeres világ és hatszoros Európa-bajnok öttusázó is gratulált, aki bejelentette, helyettes államtitkári kinevezése miatt le kell mondania az egyesület elnöki posztjáról. Mint ismeretes, Sárfalvi Pétert a kormány tavaly év végén utánpótlás nevelésért felelős helyettes államtitkárrá nevezte ki. Pataki Zoltán, a Csepeli Öttusa és Vizi- Sport Egyesület új elnöke elmondta, fő célkitűzése, hogy minél több junior és felnőtt korú versenyzője legyen az egyesületnek. Méltatta Szegi Csaba tevékenységét, aki 2004-ben szervezte újjá az egyesületet, a fiatal sportolókat pedig azzal biztatta, hogy kitartással még az olimpiai bajnoki cím sem elérhetetlen.

Az ünnepség második felében megjelentek az egyesület legendás bajnokai is: Benedek Ferenc, Földi László, Dobi Lajos, Németh Ferenc. Az ünnepségen köszöntötték Benedek Ferenc mesteredzőt, aki február 4-én töltötte be a kilencvenegyedik születésnapját, valamint Földi Lászlót, aki idén ünnepli nyolcvanadik születésnapját. Az eseményen megemlékeztek a 75 éves korában elhunyt Sárfalvi Béláról, aki 1960-től 1974-ig volt Csepel öttusázója, ezután levetítették a csepeli öttusa hetven éves történetét összefoglaló filmet. Hanzély Ákos Európa- és világbajnok öttusázó adta át a „2016-os év csepeli öttusázója” díjat, amelyet Simon Sarolta vehetett át. – Sarolta évről-évre úgy szerepel a világversenyeken, hogy jó eséllyel ő viheti majd tovább a nagy csepeli bajnokok dicső múltját – mondta. Simon Sarolta a Benedek Ferenc által alapított emlékdíjat is elnyerte. Sárfalvi Péter az esemény zárásaként egy jó hírt közölt az öttusa szerelmeseinek: a csepeli öttusa egyesület – Hanzély Ákos lobbi tevékenységének és Németh Szilárd országgyűlési képviselőnek köszönhetően – egy új klubhelyiséget fog kapni a csepeli strand területén.

Díjak:

Hliva Katalin, úszó vezetőedző sportolói:

Legjobb női versenyző: Sabján Lili

Legjobb férfi versenyző: Kelemen Botond

Reménységek: Péter Kira, Kruka Vivien

Kóra Dániel, úszóedző, öttusa utánpótlás edző sportolói:

Legjobb férfi versenyző: Páczai Dávid

Legjobb női versenyző: Varga Bianca

Reménységek: Kollek Máté, Percze Fanni

2016-os év csepeli öttusázója:

Simon Sarolta

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail