Tájékoztató - 2017/2018-as tanévben is indít sportosztályt a Széchenyi István Iskola

Kategória: Sport 2017. február 10. péntek, 11:38

korcimerAz előző évekhez hasonlóan a csepeli Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola a 2017/2018. tanévben is indít sportosztályt. Olyan leendő első osztályos gyerekek jelentkezését várjuk, akik a tanulás mellett szeretnének rendszeresen sportolni. Az osztályba nem csak csepeli, hanem Budapest más kerületeiből érkező és Pest megyei diákokat is várunk.

Fontos tudnivalók a sportosztályos képzésről:

 

Az alaptanterv szerinti heti 5 testnevelés órát plusz 1 órával egészítjük ki.

A tanulókat már első osztályos koruktól szakképzett testnevelő tanítja.

Heti két alkalommal dupla testnevelés órát biztosítunk, melynek keretében sportág specifikus képzés történik, amely kiváltja a délutáni edzéseket így tanulóinknak marad ideje tanulásra, más szabadidős elfoglaltságra.

A sportosztályos képzés keretében iskolánk a testnevelés emelt szintű tanítása mellett biztosítja, hogy a közismereti tárgyakat is olyan mértékben és minőségben tanulják a gyerekek, hogy semmilyen hátrány ne érje őket.

Az osztályban tanulók egyik csoportjának idegen nyelvként angolt, a másik csoportnak német nyelvet oktatunk. Az idegen nyelvet az 1-3. évfolyamon heti 2 órában, a 4. évfolyamtól heti 3 órában oktatjuk. Az 5. évfolyamtól – teljesítmény és igény szerint – plusz 2 fakultatív órát biztosítunk.

 

Célunk, hogy a rendszeres sport tanulmányaik során fokozza tanulóink iskolai teljesítményét. Statisztikákkal alátámasztott tény ugyanis, hogy a sport tagozatos tanulók tanulmányi átlaga közel 8-9 tizeddel jobb, hiányzási átlaguk 1/3-a a normál osztályokba járó diákokénak.

A Csepel Utánpótlás Sportegyesülettel együttműködési megállapodást megkötését tervezzük, melynek köszönhetően az egyesület szakképzett edzői aktívan részt fognak venni az osztály munkájában. (Ők biztosítják a felszerelést, a délutáni edzésre való eljutást és a délelőtti két edzést az iskolában.)

A 8. évfolyam során az iskola és az egyesület segítséget nyújt a tanulóknak és szüleiknek a középiskolai beiskolázásban.

 

Miért érdemes nálunk kezdeni a sportolást?

Mert a nálunk töltött 8 év alatt rendszeresen túrázási és sporthoz kapcsolódó közösségi programokat biztosítunk: sí- és kerékpártúrákat, erdei iskolát, nyári sporttábort szervezünk.

A jelentkezőknek iskolánkban játékos felkészítő foglalkozásokat tartunk.

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, a sportiskolai osztályunkról bővebb felvilágosítást az alábbi elérhetőségeken kaphat:

Jenei János: 0670/334-6621,

Fazekas Attila: 0670/777-1973.

 

Cserépné Varga Veronika s. k. 

intézményvezető 

és az iskola vezetősége

 

A jelentkezési lapot letöltheti docIDE kattintva

Utoljára frissítve: 2017. február 14. kedd, 15:52

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail