Csepeli diákatléták a dobogó tetején

Kategória: Sport 2017. február 03. péntek, 08:22

csapatKiváló eredményeket értek el a Csepeli Diák Atlétikai Club versenyzői a Gödöllőn megrendezett hagyományos terematlétikai versenyen január végén. A csepeliek A csapata a 11 éven aluliak versenyében első lett, a B csapata pedig a tízedik a huszonkét fős mezőnyben. A 13 évesek korosztályában szintén győzött a csepeliek A csapata, míg a B keret a tizenegyedik lett húsz vetélytársa között – közölte Babinyecz József, a klub menedzsere.

A fiatal csepeli atléták rendre jól szerepelnek a gödöllői csapatversenyen, ahol tavaly is a legjobbak között végeztek. Egy-egy csapatban nyolc versenyző szerepel: négy fiú és négy lány. (Babinyecz József szerint ebben az életkorban még nincs jelentős különbség a fiúk és a lányok teljesítményében, ezért mérkőzhetnek meg egymással.) Öt számban mérik össze tudásukat: sprint váltófutásban, zsámolyugrásban, medicinlabda dobásban, keresztszögdelésben és sprint gát váltófutásban.

A csepeli ifjak különösen a sprintfutásban jeleskedtek. A korábbi sikeres szerepléseknek köszönhetően több csepeli atlétát beválogattak Budapest válogatottjába. A tavaly Dortmundban megrendezett nemzetközi versenyen a harminc versenyzőből álló Budapest válogatottban tízen csepeliek voltak.

Idén március elején szintén Dortmundban találkoznak a legjobb atléták, akik nyolc országból érkeznek. A korosztályos gyerekversenyen csepeliek is részt vesznek. Előtte februárban rendezik meg az országos serdülő bajnokságot, amelyen ugyancsak szoríthatunk a csepelieknek.

 

csa

Utoljára frissítve: 2017. február 03. péntek, 11:41

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail