Nyomtatás

Csepeli diákatléták sikerei Gödöllőn

Kategória: Sport 2016. december 12. hétfő, 16:10

csepeli diakatleta logoRemek eredményeket értek el a Csepeli Diákatlétikai Club versenyzői két országos megmérettetésen decemberben. A terematlétikai versenyen az U13-as korosztályúak csapatversenyében az elsők lettek huszonkét induló közül Gödöllőn december 3-án. Az U11-esek küzdelmében harmincöt csapat indult, a csepeli diákok pedig másodikak lettek.

A versenyek részleteiről Babinyecz József, a Csepeli Diákatlétikai Club elnöke számolt be, aki korábban maga is kiváló atléta volt. A most 70 éves szakember középtávfutóként kezdte sportolói karrierjét: 1500 és 3000 méteren ifjúsági megyei csúcsot ért el Bács-Kiskun megyében. Utána a 3000 és az 5000 méteres távon vezette a hazai utánpótlás  ranglistát. Felnőttként 10 ezer méteren és a maratoni futásban is a legjobb eredményt jegyezte Magyarországon. 1969-től versenyzett a Csepel színeiben, majd 1977-ben fejezte be a versenyszerű sportolást. Még néhány nagy presztízzsel bíró versenyen azért rajthoz állt, például 45 évesen negyedik lett a New York-i maratoni futóversenyen a veteránok között. Atlétikai edzőként folytatta munkáját; az ifjúsági és az ettől idősebb korosztállyal foglalkozott. Legnevesebb tanítványa közé tartozott például a maratoni futó Szekeres Ferenc, aki a moszkvai olimpián tizenkettedik lett, Varga Judit, Tusai Brigitta és Markó Gábor, akik a nemzetközi élmezőnybe tartoztak.

A Csepeli Diákatlétikai Clubban mintegy száz diák sportol 8-tól 16 éves korosztályig. A Csepel SC pályáján és a Kék Iskola tornatermében gyakorolnak. Hat edző, testnevelő tanár általános atlétikai képzést nyújt a diákoknak társadalmi munkában. A tanítványok között akadnak ügyesebbek, akik tovább fejleszthetik a képességeiket. A serdülők kategóriájában kiemelkedik a 14 éves Horváth Karolina, aki novemberben két mezei futóversenyt nyert meg. A 11 esztendős Babinyecz Anna a 600 és a 800 méteres futásban döntötte meg a korosztályos országos csúcsot. A 11 éves Kenyeres Jázmin a rövidtávfutásban, a 12 éves Raffay Csanád a kislabda dobásban, a 15 esztendős Maróthy Péter pedig a gátfutásban jeleskedik. A Gödöllőn megrendezett terematlétikai csapatversenyen elért korosztályos első és második helyezés azt bizonyítja, hogy akadnak tehetséges atléták  és eredményes edzők Csepelen.

 

Cs. A.

Utoljára frissítve: 2016. december 12. hétfő, 16:30