Tovább hódít a Solathlon – a Weiss Manfréd iskolában is sikert aratott

Kategória: Sport 2016. október 21. péntek, 12:48

DSC05117Ahogy arról korábban beszámoltunk nagy sikerrel mutatta be a katonai ötpróbát más nevén a Solathlon elnevezésű sportágat Kovács Zoltán ötletgazda és a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület először a csepeli strandon majd a Jedlik Ányos Gimnáziumban.

Tekintve, hogy az új sportág osztatlan sikert aratott a pedagógusok, a sportszakemberek, s ami még fontosabb a diákok körében, az el is indult ”hódító körútjára” a XXI. kerületben. Kovács Zoltán, Szegi Csaba vezetőedző és kis csapatuk az összes kerületi általános iskolát végigjárták a Solathlonnal, s tapasztalataik szerint a sportág minden egyes intézményben elnyerte a tanárok és a gyerekek tetszését.

Az elmúlt héten a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma volt a következő meghódítandó terep, ami a várokozásokon is felül sikerült. A csepeli intézménybe tervezett bemutató olyannyira felturbózta a résztvevők versenylázát, hogy háziverseny vette kezdetét Herczeg Mária igazgatónő és Valló Péter aBudapesti Komplex Szakképzési Centrum főigazgatójalegnagyobb örömére, akik örömmel látták, hogy a diákok önfeledten vetették bele magukat a küzdelmekbe.

A gyakorlatilag a katonai alapismereteket és a sportot ötvözni hivatott tevékenység népszerűsége egyre nő, ráadásul a hírek szerint több iskolában is bevezetnék majd a katonai alapismeretek oktatását, s a honvédelmi miniszter azt nyilatkozta, hogy az ún. "katonasuli program" kiszélesítésével amolyan ellenkultúraként a hazaszeretetre alapuló értékrendet, gondolkodásmódot szeretnének átadni a gyerekeknek, amibe a Solathlon tökéletesen jól illeszkedhet.

A Weiss Manfréd iskola tanulói a fáradtságtól jóleső érzéssel vették át a háziverseny díjait intézményvezetőiktől, mi pedig azzal a tudattal vihetjük tovább -reményeink szerint országosan is- a Solathlont, hogy az eddigiekhez hasonló pozitív visszajelzésekkel találkozunk majd.

 

Díjazottak:

 

Lányok:

I. Simonics Elizabet

II. Lőricz Gabriella

III. Schélley Viktória

 

Fiúk: 

I.Balog Dániel

II. Mészáros Krisztián

III.  Síló Áron

 

Csepel Öttusa Média

Utoljára frissítve: 2016. október 24. hétfő, 13:47

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail