Ifjú csepeli lépett a Nemzetközi Sakkmesterek sorába

Kategória: Sport 2012. február 20. hétfő, 16:07

Dvid_sakk-kpFiatal csepeli sportreménység lépett be hivatalosan is a sakkozás nagyjai közé: a mindössze 16 esztendős Horváth Dávid a First Saturday elnevezésű verseny nagymester csoportjában  teljesítette a Nemzetközi Sakk Szövetség (FIDE) által szabott utolsó feltételt is és véglegesen megszerezte a Nemzetközi Sakkmesteri címet.

Szőllősi László a Csepeli TK vezetője arról számolt be, hogy ilyen fiatalon Magyarországon mindössze 4 embernek sikerült eddig ilyen címet szereznie, a már most 2412 élő ponttal rendelkező Dávid –a márciusi lista alapján- ezzel bekerült korosztályában a világ legjobb 10 versenyzője közé. Ő az első olyan sportoló, aki a cím megszerzése pillanatában is a XXI. kerületi klub igazolt versenyzője.

Csepel korábban is nevelt komoly eredményeket elért sakkozókat, elég csak a nagymester Héra Imrére gondolni, aki a klub színeiben lett korosztályos világbajnok, vagy Göcző Melindára és Ignácz Máriára, akik nemzetközi mester címmel büszkélkedhetnek.

Az örömteli hírt némileg elhomályosíthatja az a tény, hogy Dávid akkor kaphatja csak meg címét a világszervezettől, ha annak kasszájába befizet 200 eurót, ami a klub anyagi helyzetét tekintve nem egyszerű feladat. Szőllősi László azonban töretlenül hisz benne, hogy elhárul minden akadály és tanítványa mihamarabb átveheti majd a nem mindennapi elismerést.

 

 

Légrádi Gábor