Két csepeli sportoló is Junior Prima Díjat kapott

Kategória: Sport 2011. november 25. péntek, 13:56

Junior_Primakozos

Nem mindennapi elismerésben részesült két, már eddig is remek eredményeket produkáló fiatal csepeli sportoló a november 24-én, Budapesten megrendezett díjátadó gálán. Korisánszky Dávid, a Csepeli Kajak-kenu Egyesület, és Veres Richárd, a Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia sportolója Junior Prima Díjat vehetett át. 

A szakmai zsűri döntése alapján rajtuk kívül ezúttal Biczó Bence úszó, Deák Nagy Marcell atléta, Gyenesei Leila és Tóth Adrienn öttusázó, Hárai Balázs vízilabdázó, Joó Abigél cselgáncsozó, Mikes Anna versenytáncos, valamint Vadnai Benjamin vitorlázó teljesítményét méltatták az ünnepségen. Idén ötödik alkalommal adták át a Prima Primissima Díjhoz kapcsolódó Junior Prima Díj Magyar Sport kategória elismeréseit azoknak a 25 évnél nem idősebb sportolóknak, akik eddigi teljesítményükkel, eredményeikkel már letették a névjegyüket, akár már a felnőtt mezőnyben is. A fejenként 7000 euróval járó elismerés korábbi díjazottai között szerepel többek között Vajda Attila olimpiai bajnok kenus, Cseh László olimpiai ezüstérmes úszó, Iváncsik Tamás, az MKB Veszprém és a kézilabda válogatott alapembere, illetve Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott meghatározó futballistája. A két csepeli sportoló közül Korisánszky Dávid vehette át személyesen a díjat, mert Veres Richárd ezekben a napokban a dublini Kick-box Világbajnokságon küzd újabb magyar sikerekért. A Junior Prima díjasok mellett az elismerés létrehozásában társalapítóként közreműködő MKB Bank az általa immár 14 éve támogatott sikersportág, a kajak-kenu idei legjobbjait is díjazta. Ludasi Róbert mesteredző tanítványát, Korisánszky Dávidot ebben a kategóriában is jutalmazták, többek között Kozák Danutával és Vajda Attilával, a magyar és a nemzetközi kajak-kenu meghatározó sportolóival együtt vehette át az MKB Bank Kajak-kenu Prémium Díjat.
A tragikus hirtelenséggel eltávozott csepeli legendának, Kolonics Györgynek emléket állító Kolonics Díjat is átadták, amit azok a fiatal reménységek kaptak, akikből az olimpiai bajnok sportlegenda méltó követői válhatnak.


Légrádi Gábor

Fotó: Kitzinger Adrienn