Klubedzője is büszke a VB bronzérmesre

Kategória: Sport 2011. augusztus 26. péntek, 15:38
Kincs-Gyngyvr_a_VB-nAmint arról már korábban honlapunk is beszámolt, a szegedi kajak-kenu világbajnokság egyik kellemes meglepetéseként, a csepeli Baravics Gyöngyvér is felállhatott a dobogóra. A Csepeli Kajak-kenu Egyesület újdonsült VB bronzérmese, a győri Takács Kincsővel párban, kenu páros 500 méteren ért célba harmadikként.
A fiatal sportolónő jól megérdemelt pihenését tölti a Balatonnál, ezért klubedzőjét Vass Dávidot faggattam a sikeres szereplésről.
- Számított a sikerre?
- Bevallom őszintén, hogy reménykedtem benne, s nagyon örülök, hogy így alakult! A maximumot hozták ki magukból a lányok, és teljesítették az előzetesen várt célkitűzést, ami a 2.-4- hely volt.
- A női kenus szakág első magyar világbajnoki érmét szerezték meg.
- Igen, erre is nagyon büszke vagyok! Ez a szakág mondhatni még gyerekcipőben jár idehaza, de a VB szereplés bebizonyította, hogy a lányoknak helyük van a nemzetközi mezőny elitjében. Kincső elindult egyesben is 200 méteren, de ott egy kicsit erősebb a mezőny, mint a párosban, ahol szintén van még hová fejlődni!
- Gyöngyivel is szerettem volna beszélni, de amint hallom, jól megérdemelt pihenését tölti
- Így van, éppen válogatottbeli párjával, Takács Kincsővel utaztak le a Balatonhoz, kicsit regenerálódni.
- Mit tudnál elmondani róla? Hogyan lett –kissé szokatlan módon- kenus?
- Abszolút céltudatos lány! Először ő is kajakozott, és úgy három évvel ezelőtt vetődött fel, hogy meg kéne próbálnia a másik szakágat, a kenut, amihez a fizikuma és a hozzáállása remek alapot szolgáltatott. Miután eldöntötte, hogy a kenu mellett teszi le voksát, céltudatos építkezésbe kezdtünk, amelynek első eredményét Szegeden már lehetett látni.

Vass Dávid további érdekességeket is megosztott velem, és ígéretet tett rá, hogy Csepel újdonsült VB bronzérmese is mesél majd világbajnoki élményeiről, és további terveiről, amit a Csepeli Hírmondó következő számában olvashatnak majd.
Légrádi Gábor
Fotó: MTI-Kovács Tamás