Önkormányzati támogatás a kosárlabdázóknak

Kategória: Sport 2023. február 14. kedd, 08:18

DSC 0867Népszerű egyesület a csepeli Computerbontó Kosárlabda Klub, amely 28 évvel ezelőtt, 1995-ben alakult, tagjai pedig nem kevesebbet gondoltak véghez vinni, minthogy fellendítsék és egységesítsék a kerületi kosárlabdaéletet. A klub törekvéseit a csepeli önkormányzat teljes mellszéleséggel támogatja.

 

Ahogy Minár László, a klub elnöke portálunknak elmondta: a névadó ötlet egy kedves csapattársától származik, akinek ugyanilyen nevű vállalkozása van. Minár László 2021-től lett elnöke az egyesületnek. Célul tűzték ki, hogy egy kosárlabda klub alatt játszhassanak a csepeli utánpótlás-, illetve felnőtt játékosok, így biztosítva, hogy akár több erősebb bajnokságokba is szerepet kaphassanak. Elengedhetetlennek tartják ugyanakkor, hogy a csepeli gyerekeknek a kerületben megteremtsék a minőségi kosárlabdázás lehetőségét, és egy erős utánpótlás bázis építsenek ki, amiből később feljebb tudnak lépni.

 

A klub jelenleg 14 bajnokságban érdekelt, ebből 10 utánpótlás csapat és 4 felnőtt bajnokságban versenyeznek. Utánpótlás szinten a legmagasabb osztály az U20-s bajnokság, míg felnőtt szinten a regionális bajnokságban és budapesti bajnokságokban szerepelnek. A klubnak körülbelül 150 igazolt játékosa van, ebből 108 utánpótlás korú. Több csepeli iskolában is tartanak előkészítőt, Minár László szerint, ha őket is beleszámolják körülbelül 200 fő sportol heti rendszereséggel az egyesületben. A felkészülést pedig a kiváló edzők segítik, úgy mint Szabó Róbert, Illés-Rajna Zsuzsanna illetve Magyar Zoltán.

 

A klub tavaly több célt is kitűzött maga elé, ezek egyike, hogy javítsanak a sportolási körülményeken. A Kazinczy Ferenc Általános Iskolában a sportburkolat felújítását, az Eötvös iskolában pedig a palánk cserejét szerették volna elvégezni a megfelelő edzésmunkához. Mindezekhez pedig kérték az önkormányzat támogatását. Tavaly sikerült is megállapodni, hiszen a kerületi önkormányzatnak mindig is kiemelten fontos helyen szerepelt a helyi sportélet támogatása.

 

2022 júniusában a kerületi önkormányzat több mint 5,3 millió forinttal járult hozzá a Kazinczy iskola sportburkolatának felújításához, míg az Eötvös suli palánkjának másfél milliós költségét az önkormányzat közel félmillió forinttal támogatta, hozzájárulva ezzel a klub eredményes felkészüléseihez és ahhoz, hogy ezt a méltán népszerű sportágat tovább erősítsék Csepelen.