Nyomtatás

WAKO European Kickboxing Championship 2018, Maribor (SLO)

Kategória: Sport 2018. november 30. péntek, 14:59

Maribor 4Magyarország a harmadik helyen végzett az éremtáblán, 31 ország 500 versenyzője között.

Ha EB, akkor Maribor.

2014 és 2016 után, sorozatban harmadszorra adott helyszínt kick-box Európa-Bajnokságnak a Szlovéniai Maribor városa, de nem ez volt minden idők legnagyobb és legerősebb EB-je.

A hat küzdelmi szabályrendszert magába foglaló sportágban a gyakorlatnak megfelelően idén is két Európa-bajnokságot rendeztek. Az októberi pozsonyi kick-light, low-kick és K1 kEB-t követően, november 17-24 között Szlovéniában a pointfighting, a light-contact, a full-contact és a zenés formagyakorlat szakágak legjobbjai gyűltek össze.A Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia versenyzői adták a pointfighting szakág gerincét, de a light-contact válogatottban is szerepelt két csepeli.

A tavalyi budapesti VB után visszavonuló Mórádi Zsolt és Jároszkievicz Krisztián nélkül vágott neki a magyar csapat a küzdelmeknek, helyet adva a feltörekvő újoncoknak. 15 év éremtábla elsőség után elkezdődött a generációváltás mind válogatott, mind KirályTeam-es szinten is. Krisztián ezúttal edzőként állt a válogatott élére.

A vasárnapi kiérkezést követően mindenki hozta a súlyát a mérlegeléskor, hétfőn következett a sorsolás és a bírói, vezetői meetingek.

Kedden délben a megnyitót követően elkezdődtek a selejtezők 3 tatamin és egy ringben, ezúttal a light-contact szakág versenyzői voltak többen az eddigi évekkel ellentétben.

A sorsolás nem mindenkinek kedvezett, a -94 kg-os Rohonczy Jenő azzal a német ellenfelével küzdött meg és maradt alul, akit a budapesti VB-n legyőzött. Jenő most az 5-8. helyen végzett.

Az újonc Juhász Ábel élete első felnőtt válogatottságát igencsak meghálálta, a dobogó harmadik fokára állhatott fel a -84 kg-os mezőnyben.

Szabó Dorina egy komoly térdsérülésből adódóan hagyta ki a tavalyi és idei versenyszezont. Szerencsére a rehabilitációval jól halad, s ugyan még nem százszázalékos, mégis bevállalta az indulást, mindössze 3 héttel a kiutazás előtt. Dorinának nagyon kevés ideje volt a teljes fordulatot felvenni, s ugyan remekül küzdött végig, az elődöntőben előjött ez a hátrány és meg kellett elégedjen a dobogó harmadik fokával a +70 kg-osok között.

Fésű Lali szintén újonc, és azon kevesek egyike, akik képesek mindhárom tatamis szakágban eredményesen helytállni. Lali most a light-contact szabályrendszerben lett válogatott és lépett tatamira a nagyon erős -63 kg-os mezőnyben. Az elődöntőben a rutinos és nagy nevű olasz ellenfele bizonyult jobbnak, Lali elsőre egy EB bronzéremnek örülhet.

Vígh Péter, mindenki „tigrisfaterja” a 44 év felettieknek kiírt master class korosztályban, a -63 kg-osok között, a szépen csillogó bronzéremmel zárt.

A tavalyi budapesti VB-n nem jött ki a lépés Nagy Henriettának. Majd az év összes nagy versenyén gyűjtötte a kupákat, hatalmas sikeréhséggel. Hencsi magabiztosan menetelt a döntőig, ahol szoros mérkőzésen sajnos alulmaradt olasz ellenfelével szemben, A -70 kg-osok között a szépen csillogó ezüstéremmel zárt.

Veres Richárd ezúttal egy súlycsoporttal feljebb mérettette meg magát, -74 kg-ban. Ricsit rendkívüli magabiztossága és a küzdelmek élvezete jellemzi. Ő az, aki képes a sírból is visszahozni egy mérkőzést. A szombat esti gálán egy kevésbé ismert ír ellenfél lepte meg nem csak őt, hanem a szurkolókat is. Ha a mérkőzés még 5 másodperccel tovább tart, akkor biztosan Richárd az Európa-bajnok, így azonban egy ezüstéremmel gazdagította éremkollekcióját.

Veres Alex a legnagyobb szívvel és akarattal küzdő KirályTeames. Testvérével „cserélve” most ő indult a -69 kg-ban, ami szinte mindig a legerősebb mezőnyt vonultatja fel. A döntőben a második menet végéig döntetlen volt az állás, egy hajszálon múlt az EB győzelem a harmadik menet végére. Alex ezüstérmes lett az EB-n.

Murvai Lívia megismételte a tavalyi budapesti menetelést és aranyéremre váltotta álmait. A legkönnyebb női súlycsoportban, a -50 kg-osok között nem talált legyőzőre, Lívia Europa-Bajnok!

Busa Andrea a pozsonyi kick-light Eb sikere után, azon kevesek egyike, akik a mariborban is indultak. Élete talán legjobb formájában küzdött végig és megállíthatatlan volt! A nők -60 kg-os súlycsoportjában Europa-bajnoki címet szerzett!

 

A még mindig csak 19 éves Veres Roland, aki a budapesti VB-n négy aranyérmet nyert rekordere, a pozsonyi kick-light EB győzelmével a zsebében lépett tatamira Mariborban, pointfightingban és light-contactban is indult.

Kétségtelen, hogy Roland az aktuális szupersztárja nem csak klubunknak, hanem az egész kick-box sportnak, aki képes végig a maximumot kihozni magából mindhárom tatamis szabályrendszerben. Fölényesen nyerte a light-contact és pointfighting szabályrendszerek -57-kg-os súlycsoportját és tagja volt az ezüstérmet nyert pointfighting csapatnak is. Ezzel Roland lett a maribori Európa-bajnokság legeredményesebb sportolója!

A pointfighting csapatküzdelmek jelentik az aktuális világverseny záró kategóriáját, ahol a magyarok címvédőként léptek tatamira. A döntőig mondhatni sima volt az út, ahol az örök rivális olaszokkal néztek a mieink farkaszemet. Érezhető volt a visszavonult szupersztárjaink hiánya, amitől vérszemet kaptak az olaszok és ezúttal felülkerekedtek a csapaton. A pointfighting csapat ezüstéremmel zárt."Ahhoz képest, hogy éppen generációváltáson esik át a válogatott, kifejezetten jól sikerült az Európa-bajnokság. Ugyanakkor azt mondhatom, hogy sikerülhetett volna még jobban, hiszen több döntőnk is volt, ahol csak nüanszokon múlt, hogy nem lett még néhány első helyünk. " - értékelt Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

Király István Mesteredző tanítványai a maribori Európa-bajnokságon a 4-es szám jegyében gyűjtötték az érmeket, hiszen 4 arany, 4 ezüst és 4 bronzéremet nyertek!

A magyar válogatott összesen 8 arany, 8 ezüst, 10 bronzéremmel térhetett haza a Szlovéniából.

Gratulálunk!

 

Aranyérmesek:

Veres Roland -57 kg, pointfighting

Veres Roland -57 kg light-contact

Murvai Lívia -50 kg, pointfighting

Busa Andrea -60 kg, pointfighting

Ezüstérmesek:

Veres Alex -69 kg, pointfighting

Veres Richárd -74 kg, pointfighting

Nagy Henrietta -70 kg, pointfighting

Pointfighting Csapat (Nagy Henrietta, Busa Andrea, Veres Alex, Veres Roland, Veres Richárd, Rohonczy Jenő)

Bronzérmesek:

Fésű Lajos -63 kg, light-contact

Juhász Ábel -84 kg, pointfighting

Szabó Dorina +70 kg, pointfighting

Vígh Péter -63 kg, master class pointfighting


Forrás: http://kiralyteam.hu/

Utoljára frissítve: 2018. november 30. péntek, 15:04