Öttusa Eb: Simon Saci második aranyát nyerte!

Kategória: Sport 2017. október 23. hétfő, 10:22

SaciParjaFolytatta kitűnő szereplését a magyar U24-es válogatott a lengyelországi korosztályos Európa-bajnokságon. A csepeli Simon Sarolta Horváth Norberttel párban nyert Európa-bajnoki címet a vegyes váltók versenyében.A kontinensviadal záró napján a bajnoki címen kívül az ezüstöt is magyar sportolók nyakába akasztották, jelesül a Zs. Tóth Anna – Farkas Martin kettős állhatott a dobogó második fokára. A Magyar Öttusa Szövetség honlapjának beszámolója arról tudósított, hogy Simon Sarolta és Horváth Norbert magabiztosan kezdte a napot, megnyerte a vívást, méghozzá 32 győztes asszóval, amiért 255 pontot kaptak. Úszásban hetedikek lettek, az időeredményük 2:02.07 lett és újabb 306 pont került a nevük mellé. Eredményeikkel két szám után az élen álltak, ami nem változott a lovaglás és a kombinált szám után sem. Lovaglásban az ötödik hely lett a magyar váltóé (286 pont), a kombinált számban pedig magabiztos teljesítményt nyújtva, első helyen szakította át a célszalagot és nyerte meg az Európa-bajnokságot. A zárószámban egyébként hetedik lett a Simon Sarolta, Horváth Norbert kettős (12:09.22, 571 pont). A mieink végül 1418 ponttal zártak az élen.
Nagyot lépett viszont előre az első két szám után a Zs. Tóth Anna, Farkas Martin kettős. Ők ugyanis a vívásban az ötödik helyen zártak (23 győzelem, 210 pont), úszásban pedig a nyolcadik hely lett az övék, mégpedig 2:02.86-os idejüknek köszönhetően, amiért 305 pont járt. Két szám után Zs. Tóth Anna és Farkas Martin „csak” a hetedik helyen állt, így óriási bravúr kellett nekik ahhoz, hogy dobogóra állhassanak. Nos, végül elbírták ezt a terhet és kiválóan lovagolva (egy verőhiba, 4. hely, 293 pont) és hatalmasat küzdve a kombinált számban (11:46,30, 3. hely, 594 pont), végül egészen az ezüstérmes pozícióig futottak előre (1402 pont), így hatalmas magyar sikerekkel, kettős éremszerzéssel zárta a magyar küldöttség az Európa-bajnokságot. A dobogó legalsó fokára a brit James Harper, Jessica Varley páros (1384 pont) állhatott fel.

Ezzel a magyar küldöttség öt éremmel fejezte be a 24 éven aluliak most először megrendezett Európa-bajnokságát, mivel a csütörtöki női versenyben Simon Sarolta ezüstöt nyert, a Simon, Zs. Tóth Anna, Palkovics Karolina csapat a legjobbnak bizonyult, a férfiaknál pedig pénteken a Fröhlich Tamás, Horváth Norbert, Tomaschof Soma trió másodikként végzett.

Forrás: pentathlon.hu

Csepel Öttusa Média

Utoljára frissítve: 2017. október 23. hétfő, 10:27

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail