Európa -bajnoki cím és egyéni ezüst a nyitányon!

Kategória: Sport 2017. október 20. péntek, 09:38

Eurpoa bajnokokEnnél jobban talán nem is kezdődhetett volna a magyar csapat számára a Lengyelországi U24 -es öttusa Európa-bajnokság! Az első napon rendezett női döntőben három magyar lány volt érdekelt és klubunk üdvöskéje Simon Sarolta egészen a dobogó második fokáig menetelt! Rajta kívül a korábban csepeli színekben versenyző Zs. Tóth Anna negyedik, míg Palkovics Karolina a hetedik helyen végzett, ami csapatban Európa-bajnoki aranyérmet jelentett a magyar küldöttségnek.

A Magyar Öttusa Szövetség honlapjának beszámolója szerin Saci fantasztikusan vívott: 31 győzelmet aratott és toronymagasan nyerte ezt a számot, amiért 262 pont került a neve mellé. A medencében a középmezőnyben végzett, méghozzá 2:28.69-es idővel, ami a 15. helyre volt elég ebben a tusában és 253 pont járt érte. A lovaglás kimondottan jól sikerült számára. Hibátlan teljesítmény, 300 pont, hatodik hely, így ekkor már tudni lehetett, hogy a dobogós helyezés mindenképpen meglehet számára. A kombinált szám végén valósággá is vált az éremszerzés, hiszen Simon Sarolta végül a második helyen érkezett a célba, megszerezve ezzel a magyar küldöttség első érmét Lengyelországban.

A kombinált számban egyébként hetedik lett, 13:18.63-as idővel, így végül 1317 ponttal zárta az Eb-t. Zs. Tóth Anna is nagyon jól szerepelt. Vívásban harmadik (27 győzelem, 240 pont), úszásban hatodik (2:17.87, 275 pont, lovaglásban tizedik (293 pont), a kombinált számban pedig 11. lett (13:44.77). 1284 pontos összpontszáma a negyedik helyre volt elég, ami nagyon szép teljesítmény. Palkovics Karolina is kitett magáért és a csapatért. Ő hetedik lett, 1271 pontot gyűjtve. 18. lett vívásban, 10. helyen végzett úszásban, 8. lett lovaglásban és a nagyon előkelő ötödik idővel zárta a kombinált számot. Simon Sarolta második, Zs. Tóth Anna negyedik és Palkovics Karolina hetedik helyezése és pontszáma azt jelentette, hogy csapatban a mieink nyerték meg az Európa-bajnokságot, így az első napon máris két magyar érem született.

 

Forrás: Magyar Öttusa Szövetség

Csepel Öttusa Média

Utoljára frissítve: 2017. október 20. péntek, 10:27

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail