Folytatódik a „Bringázz a Munkába!” program

Kategória: Sport 2017. október 10. kedd, 10:08

1Október 4-én együttműködési megállapodás jött létre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Kerékpárosklub között, melyet Révész Máriusz, a Kerékpározásért és Aktív Kikapcsolódásért Felelős Kormánybiztos és Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke írt alá. Az együttműködési megállapodás az eddig is meglévő hivatalos és informális kooperációt folyamatos szakmai munkává alakítja át, melynek kitűzött célja, hogy a kerékpárral rendszeresen közlekedők, munkába járók vagy a kerékpárt szabadidős céllal használók száma folyamatosan növekedjen.

bringazzAz együttműködés főképp a szemléletformálásra, az oktatásra helyezi a hangsúlyt, de az infrastrukturális fejlesztésekből sem hagyják ki a Magyar Kerékpárosklubbot. Szó esett a hazai tervezett fejlesztésekről, Révész Máriusz kiemelte, hogy a közös munkának köszönhetően a Balatoni bringakörút fejlesztése is gördülékenyebben megy, előreláthatóan 2019 nyárára el is készül.

Folytatják a „Bringázz Munkába” kampánysorozatukat, melynek keretében a résztvevők önkéntesen kerékpárral járnak dolgozni. A megmozdulás célja a vállalatok környezettudatosságra nevelése a kampányidőszakon kívül is, a mozgalomhoz gyakran csatlakoznak kerékpárgyárak vagy olyan cégek, akik támogatják a kerékpáros életformát.

 

Két keréken Csepelen

A kerékpárral való közlekedés Csepelen is évről évre javul, a VEKOP projekt keretében a csepeli önkormányzat 840 millió forintot nyert kerékpáros létesítmények fejlesztésére. Az elnyert pályázati összeg Csepel számára különösen fontos, mivel a „Dél-budapesti kerékpárosbarát fejlesztések” projekt tekintetében ítélték meg a legnagyobb összegű támogatást. A tervezés során a fő irányvonal, hogy a Dél-pesti régióban a kerékpárral való közlekedést egyszerűvé és biztonságossá tegyék.

2Borbély Lénárd polgármester kezdeményezésére idén ősszel infrastrukturális fejlesztésekkel egybekötött közlekedésbiztonsági programot indítanak a kerületi óvodásoknak. A Csepeli Gyermeksziget program keretében mintegy 25 csepeli óvodában kapnak a gyerekek többméretű gyermekbiciklit, futóbicikliket, sőt még rollereket is, biztonságukról pedig a vadonatúj felszerelések (bukósisak, könyök- és térdvédő, kerékpáros kesztyű, láthatósági mellény) gondoskodnak.

A kerékpárral való közlekedés Budapesten érezhetően javult az utóbb néhány évben, a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a biciklizés még soha nem volt ilyen kellemes a fővárosban.

 

TD

Utoljára frissítve: 2017. október 10. kedd, 10:50

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail