38. Fut a Csepel Kiemelt

Kategória: Sport 2017. szeptember 18. hétfő, 07:48

IMG 5345Harmincnyolcadik alkalommal rendezték meg a Fut a Csepel Futóversenyt és Sportágválasztót, amelyen 1300-an álltak rajthoz. A rendezvényen a csepeli sportegyesületek is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra.

A 38. Fut a Csepelre összesen 1600 előnevezés érkezett. Félő volt, hogy az esős idő miatt sokan otthon maradnak, ám szerencsére a borongós idő csak keveseket riasztott el. A Kossuth utcánál felállított rajtvonalhoz immár 38. alkalommal sorakoztak fel, összesen 1300-an, hogy teljesítsék a Fut a Csepel különböző távjait. A futamokat az esemény fővédnöke, Borbély Lénárd polgármester indította startpisztollyal, a rajtvonalnál Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek is jelen voltak. Először az általános iskola alsó tagozatos diákjai startoltak el, akik 1200 métert futottak, majd következett a 3300 méteres táv, ahol minden korosztály elindulhatott. Végül az óvodás korú gyermekek is kipróbálhatták, milyen részt venni egy igazi futóversenyen: ők a Karácsony Sándor utcától futottak 300 métert. Minden résztvevő emlékcsomagot kapott, az első három helyezett pedig külön jutalomban részesült.

A rendezvény nem csak a futásról szólt: a hagyományokhoz híven bemutatkoztak a Csepelen működő sportegyesületek is. A Csepeli Ritmikus Gimnasztika Klub, a Csepel Lövész Egylet, a Csepeli Birkózó Club, a Csepeli Öttusa és Vizi Sport Egyesület, a Csepeli Utánpótlás Sportegyesület, a Csepel Diáksport Egyesület, a Capoeira Abolicao Csepel, a Csepel Evezős Club valamint az Island Rock Csepel Táncsport Egyesület sátrainál a szakvezetőknek, edzőknek mindenki személyesen tehette fel az adott sportággal, a beiratkozással kapcsolatos kérdéseit. A Csepel Utánpótlás Sportegyesület sátránál Carvalho Adilsonnal, az egyesület brazil származású edzőjével találkozhattak az érdeklődők, aki lelkesen osztogatta az egyesület toborzóanyagát.
A Csepel Lövész Egylet standjánál a lézerpisztoly-lövészetet lehetett kipróbálni. – Két éve járok lőni, nagyon szeretem ezt a sportot és a társaságot is. Amióta ezt a sportot űzöm, sokkal jobban tudok koncentrálni az iskolában, hiszen itt nagyon fontos a koncentráló képesség – mondta a Csepeli Hírmondónak Holczer Zsolt, a Csepel Lövész Egylet tagja.
Az egyesületek színpados bemutatkozási lehetőséget is kaptak. A Csepeli Birkózó Club három ifjú sportolója edzésbemutatót tartott, majd Barka Emese – aki idén lett EB-bronzérmes Újvidéken – mesélt arról, hogyan szerette meg a birkózást. Kálcsics Ferenc a Csepel Utánpótlás Sportegyesület két éves sikereiről beszélt, miközben az egyesület ifjú labdarúgói emelték magasba az eddig elnyert kupákat.
Az akrobatikus rock and rollból adott látványos ízelítőt az Island Rock Csepel Tánccsoport Egyesület. Tramontini Péter, az egyesület egyik alapítója kérdésünkre elmondta, elsődleges céljuk, hogy minél több gyermekkel megszerettessék a táncot, ezáltal a sportot is. – Az akrobatikus rock and roll szinte minden sportághoz kiváló alapot szolgáltat, olyan sokrétű mozgáselemmel dolgozunk. Jelenleg mintegy százötvenen vagyunk az egyesületben, de szívesen várunk minden érdeklődőt.
Mindenkit lenyűgözött a Capoeira Abolicao Csepel bemutatója. A capoeira egy brazil harcművészet, sajátos mozgáselemei miatt nevezik táncos harcművészetnek is. Mestre Joao, az egyesület vezetője 13 évvel ezelőtt jött Brazíliából Magyarországra, azóta Csepelen oktat. – Korhatár nélkül várunk köreinkbe mindenkit, akit vonz a brazil kultúra, a brazil zene. Én 33 évesen kezdtem el ezt a sportot, de a legidősebb tagunk 55 évesen vágott neki. A capoeira nemcsak a sportról szól, hanem a brazil kultúráról és az összetartásról is – mondta Krisán Andrea, az egyesület oktatója.

A rendezvényt a csepeli önkormányzat, a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület valamint a Csepeli Testnevelő Közösség szervezte.

 

Eredmények:

 

1200 méter

1.futam:

1. Szaniszló Dóra, Szigetszentmiklósi Bíró Lajos Általános Iskola

2. Kreisz Bálint, Széchenyi István Általános Iskola

3. Dömök Erik, Széchenyi István Általános Iskola

 

2.futam:

1. Rajcsányi Boldizsár, Csík Ferenc Általános Iskola

2. Holba Zsombor, Eötvös József Általános Iskola

3. Kollek Máté, Eötvös József Általános Iskola

 

3300 méter

1. Kedves Roland

2. Bruckmann Gergó, Testnevelési Egyetem

3. Páczai Dávid, Vermes Miklós Általános Iskola

 

Lass Gábor 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2017. szeptember 21. csütörtök, 09:58

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail