Keresztes Lajos birkózó emlékverseny

Kategória: Sport 2017. máj. 04. csütörtök, 10:39

birkozoÁprilis 28-án, pénteken Keresztes Lajos Birkózó Emlékversenyt szerveztek Parajdon, a község sportcsarnokában. A birkózók négy megye tíz településéről érkeztek. A nap folyamán 110 sportoló állt szőnyegre.

A korondi Lőrincz Márton Sportklub és a parajdi önkormányzat által szervezett emlékversenyt Káli Annamária tornatanár nyitotta meg köszöntve a jelenlévőket. „Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben a sportteremben, mely Keresztes Lajos nevét viseli, ezzel a versennyel is tiszteleghetünk olimpiai bajnokunk előtt.” – hangzott el a megnyitón. A község polgármestere, Bokor Sándor is felszólalt.

Mielőtt elkezdődött a birkózó verseny, a székely olimpikonok elhivatott kutatója, Balázs Árpád osztotta meg gondolatait az alsósófalvi születésű Keresztes Lajos olimpiai bajnokról. A gyerekek figyelemmel hallgatták végig Keresztes Lajos életútjának történetét, majd elkezdődött a verseny.

A csapatokat hét bíró pontozta: Márton József, Katona László, Balázs Imre, Balázs Zsolt, Simon László, Dragoș Vlad és Farkas Attila. Az első helyet Hargita megye szerezte meg, a második helyet Maros megye, Kolozs megye lett a harmadik.

Az első alkalommal megszervezett Keresztes Lajos Birkózó Emlékversenyről a Régiófigyelőben láthatnak majd felvételeket.

Forrás: sovidek.tv

Utoljára frissítve: 2017. máj. 04. csütörtök, 11:31

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail