Újra a nemzetközi mezőny élvonalában

hétfő, 10 június 2019 16:29

BaluJaniJúnius 3- án a mix váltókkal vette kezdetét a junior Európa- bajnokság, a lengyelországi Drzonkówban. Pataki Balázs a Csepeli Öttusa és VSE üdvöskéje remekül szerepelt a viadalon.

GMA 8814

A csepeli és a magyar labdarúgó válogatott Aranycsapatát bemutató kiállítás nyílt meg a Királyerdei Művelődési Házban június 5-én, amely június 22-ig tekinthető meg. A Csepel labdarúgó csapata hatvan évvel ezelőtt, az 1958-59-es idényben nyert negyedszerre és eddig utoljára bajnokságot. A kiállítást Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke nyitotta meg. A kiállítás kurátora Balogh Balázs, a Puskás Intézet igazgatója. A megnyitón megjelent Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, valamint Fatér Károly olimpiai bajnok labdarúgó.

Gyermeklabdarúgó-fesztivál

péntek, 31 máj. 2019 12:58

bozsikAz MLSZ a hagyományoknak megfelelően idén is megrendezte az OTP Bank – Bozsik-program Tanévzáró Gyermeklabdarúgó-fesztiválját Telkiben. A sporteseményen 20 megye 246 körzetéből 20 csapat, kétszáz 10–14 év közötti lány és fiú, kétszáz 7–9 éves kisiskolás és ugyanennyi óvodáskorú gyermek lépett pályára. Csepelről 46 ovis vett részt, valamennyien az MLSZ regisztrált játékosai, akik szorgalmuknak, fegyelmezett munkájuknak köszönhetően jutottak el a fesztiválra.

Kosárlabdabajnokból matematikatanár

péntek, 31 máj. 2019 12:41

szekely laszloHarminc évvel ezelőtt játszotta a Csepel férfi-kosárlabdacsapata a bajnokság döntőjét az Oroszlánnyal (az évfordulóval kapcsolatos ünnepségről 10. számunkban írtunk), amelyet három győzelemig vívtak. Az utolsó csatát a csepeli sportcsarnokban rendezték meg olyan sok néző előtt, mint előtte még sohasem. Állítólag kétezer-ötszázan szurkolták végig az összecsapást a helyszínen. Bajnok lett a Csepel, amelynek a csapatkapitánya a 127-szeres válogatott játékos, Székely László v olt. A kiváló s portoló visszavonulása után a szigetszentmiklósi Battyány Kázmér Gimnázium megbecsült matematikatanára immár huszonhat éve. Vele beszélgettünk.

Ünnepeltek a férfi kosaras bajnokok

péntek, 17 máj. 2019 23:35

VTF 2667Ünnepi találkozóra gyűltek össze az egykori csepeli férfi kosárlabda csapat tagjai, akik 30 évvel ezelőtt megnyerték az országos bajnokságot. A bajnokok minden esztendőben rendszeresen összejárnak, de most a csepeli önkormányzat támogatásával emlékeztek meg a három évtizeddel ezelőtti sikerre. A sportolókat Borbély Lénárd polgármester köszöntötte. Az eseményen megjelent a legendás sikeredző, a 83 éves Liptai István -- Csúzli bácsi --, akit 2014-ben Csepel díszpolgára címmel tüntették ki.

GMA 3293Hatvan esztendővel ezelőtt, az 1958-59-es idényben lett negyedszerre bajnok a Csepel labdarúgó csapata. Ebből az alkalomból köszöntötték a 91 éves Kóczián Antalt, az egykori bajnokcsapat hátvédjét a polgármesteri hivatalban május 16-án. Az akkori sikernek ő az egyetlen élő szereplője. Borbély Lénárd polgármester tolmácsolta Tarlós István főpolgármester üdvözletét az ünnepeltnek, egyben bejelentette: kezdeményezni fogja, hogy az október 23-ai nemzeti ünnepünkön Csepel Örökség-díjat adományozzanak az egykori bajnokcsapatnak, amely elismerést Kóczián Antalnak nyújtanának át. Az ünnepségen részt vett Morovik Attila alpolgármester, Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője és Fatér Károly olimpiai bajnok labdarúgó.

sport1Debrecenben rendezték május 4.-én, és 5.-én Magyarország Ifjúsági és Serdülő Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokságát, melyet nagyszerű eredményekkel zártak a Csepeli DAC atlétái.

letoltes sportÖt első, három második, két harmadik, és több nagyon jó helyezést értek el a Csepeli DAC ifjúsági, serdülő és újonc atlétái Tiszaújvárosban a XIX. Nemzetközi Atlétikai Versenyen.

Sorra javították egyéni rekordjaikat a csepeli atléták a nagyon mostoha időjárásban megrendezett versenyen, ahol a verseny nagy része alatt esett az eső, fújt a szél és még hideg is volt. Az atléták bizonyították felkészültségüket, nem törődve az időjárás viszontagságaival nagyszerű eredményeket értek el.

Lendülj formába Csepelen is!

kedd, 23 április 2019 09:55

letoltesA Budapest 2019 Európa Sportfőváros évad égisze alatt kiemelt figyelmet fordítanak a szabadtéri kondiparkokban végezhető saját testsúlyos edzésekre. Április közepétől június közepéig minden szombaton Budapest kerületeiben, egyszerre két helyszínen tanácsadásokkal kísért bemutató tréningeken vehetnek részt a saját testsúlyos edzések iránt érdeklődő profik és amatőrök.

GMA 7480Bírni kellett a tempót a III. Csepeli Fitnesz Napon, amelyet a Budapest Európa Sportfővárosa 2019 rendezvénysorozat keretében a Fitt Jövő Alapítvány szervezett. Harmadik alkalommal még többen ellátogattak a Simon Bolivár sétányi tornacsarnokba, ahol a programok fénypontja Rubint Réka sztárfellépő volt.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail