Kiállítás az Erdei Éva Galériában: A nőiség dicsérete

Kategória: Programok 2017. február 15., szerda 10:17

TBE 5935Egy kiállítás-sorozat záró állomásán mutatták be Babusa János szobrászművész alkotásait az Erdei Éva Galériában. A galériában ritkaságnak számít szobrok bemutatása, de a mostani alkalom jelzi a törekvést, hogy a szoborként szépen megformált női alakokat művészien közszemlére tegyék. A kiállítást Erdei Kvasznay Éva művészetszervező képzőművész nyitotta meg Kondor utcai családi házában február 14-én. A kiállítás címe: A nőiség dicsérete. Az eseményt a csepeli önkormányzat támogatta.

 

 

Pintér Józsefné képviselő köszöntötte a vendégeket, majd örömét fejezte ki, hogy a művész már második alkalommal tiszteli meg Csepelt kiállításával. Legutóbb a Nagy Imre Általános Művelődési Központban láthatták az érdeklődők Babusa János szobrait. 

Babusa János arról beszélt, hogy alkotásait több magyar városban bemutatták meghívásos alapon, így többek között Zebegényben és Zalaegerszegen. A mostani esemény lezárása ennek a sorozatnak. A művész részéről egy-egy kiállítás arról szól, hogy közszemlére tegyék a műveit, másrészt a formailag és esztétikailag hasonló alkotások kerüljenek a közönség elé. Az érdeklődők egy összegzést láthatnak az alkotó munkáinak egy csoportjáról.  

Millisits Máté művészettörténész méltatta a kiállított szobrokat. A női aktok túlmutatnak önmagukon, hiszen a mitológiai ábrázolásban is női aktképek sora jelenik meg. Ennek bemutatása párbeszéd a nőiséggel, dicsérete a nőiség megjelenésének. A gyűjtemény mindenkié, mert bárki megcsodálhatja a szobrokban ábrázolt női szépséget.

 

cs. a. 

Utoljára frissítve: 2017. február 15., szerda 10:26

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail