Karácsonyi ünnepség a Fasang zeneiskolában

Kategória: Programok 2016. december 21. szerda, 09:56

GMA 3033A csepeli önkormányzat jóvoltából karácsonyi ajándékcsomagokat adtak át tehetséges gyerekeknek a Fasang Árpád Zeneiskolában december 20-án. Az ajándékokat Balogh Ernő, az önkormányzat hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó tanácsnoka nyújtotta át a Fasang Árpád Zeneiskola és a Vermes Miklós Általános Iskola harmincöt kisdiákjának. Immár évek óta hagyomány, hogy karácsony előtt megajándékozzák a két iskola rátermett növendékeit. Az eseményen részt vett Tóth János tankerületi igazgató.

Szentkirályi Aladár, a Fasang Árpád Zeneiskola igazgatója azt mondta a gyerekeknek, hogy jó zenei adottságokkal rendelkeznek, amelyet kellő szorgalommal érdemes továbbfejleszteniük. A zene tanít, szórakoztat, ugyanakkor ápolja a lelkeket is.

Balogh Ernő szintén a tanulás fontosságát emelte ki, mivel a diákok a tudásuk által sokra vihetik az életben. Ajándékot kapni jó dolog, de még jobb adni – tette hozzá, amikor kiosztotta a csomagokat. Ebben alma, tea, szaloncukor, csokoládé, szalámi, sajt és mindenféle tartós élelmiszer volt. A tanácsnok megemlítette, hogy a szaloncukrot a Bakos Marcipán ajánlotta fel.

Szabolcsi Miklós, a Corpus Music Shop tulajdonosa egy dobszerelést ajándékozott az iskolának. Elmondta, hogy régi kapcsolatok fűzik Csepelhez, és szívügyének tekinti a hátrányos helyzetű és tehetséges gyerekek támogatását. Jövőre folytatni akarja a jó együttműködést az iskolával.

A karácsonyi ünnepség keretében a Fasang tanárai és diákjai zenés műsorral kedveskedtek a közönségnek.

cs. a. 

Utoljára frissítve: 2017. január 02. hétfő, 12:02