Nyomtatás

Csepeli nyugdíjasok a Dunán – negyedszer

Kategória: Programok 2015. szeptember 19. szombat, 08:33

hajokir10Immár negyedik alkalommal futott ki az Erzsébet híd pesti oldaláról a Zsófia főhercegné nevét viselő hajó, fedélzetén mintegy háromszáz csepeli nyugdíjassal. A rendezvényhajó ezúttal a résztvevők legnagyobb örömére az esti órákban indult városnéző körre, akik így fényárban úszva csodálhatták meg Európa legszebb panorámával rendelkező városát. A szervező Csepeli Városkép Kft. gondoskodott a fergeteges hangulatról, de a rendezvény sikerét a kellemes késő nyári időjárás is elősegítette.

GALÉRIA

A háromórás kiránduláson a hajó a Hajógyári-sziget és a Rákóczi híd közötti távolságot tette meg. Mindenki megtalálhatta a számítását az est során: a mulatni, táncolni vágyók a fedélközben hangulatos élőzenére rophatták, a nyitott, emeleti szinten a csendesen beszélgetők érezhették igazán jól magukat, de a kirándulás alatt spontán népdalkör is alakult a hajón.

Kérdésünkre Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, a hajókirándulás ötletgazdája elmondta, hogy rendkívül örül a rendezvény sikerének. „Sokan jönnek el hozzám megköszönni, hogy eljöhetnek erre a kirándulásra, különösen olyanok, akiknek eddig még nem volt lehetőségük hasonló dunai kirándulásra. Úgy gondolom, hogy ennek nagyon fontos közösségépítő ereje van.”

A hajón a polgármester mellett jelen volt Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Morovik Attila alpolgármester, valamint Czibulyáné Szonday Szilvia civil- és Pintér József Gáborné családügyi tanácsnokok. A kiránduláson részt vevők többségét a tavaly létrejött Nyugdíjas Klub tagsága tette ki, de sokan eljöttek a csepeli Olajág Otthonból és a Fogyatékosokat Támogató Szolgálattól is.

Csepel.hu

fotó: Tóth Beáta

hajokirhajokir2hajokir3hajokir4hajokir5hajokir6hajokir7hajokir11

 

hajokir9

Utoljára frissítve: 2015. október 07. szerda, 14:53