Nyomtatás

Múltidéző Piactér – Úszópiac

Kategória: Programok 2015. szeptember 08. kedd, 14:31

HAGYOMÁNYŐRZŐ ÖSSZMŰVÉSZETI FESZTIVÁL, TÖRTÉNELMI KIRÁNDULÁS A GAZDASÁGI ÉLET-, A VÁSÁRI KOMÉDIA-, ÉS A KULTÚRA VILÁGÁBAN

A 165 éves jubileumát ünneplő Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a „Kamarai Napok” eseménysorozata nyitórendezvényeként idén ötödik alkalommal rendezi meg kétnapos családi fesztiválját a Nehru-parton, a Bálna és a Petőfi híd közötti Duna-parton.

A már hagyománnyá vált Múltidéző Piactér – Úszópiac elnevezésű rendezvény célja a budapesti ipar, kereskedelem, kézművesség és a különböző szakmák múltjának-jelenének bemutatása.

Mottónk: „Értékes hagyományainktól hagyományos értékeinkig”

  • A rendezvényt megnyitja: Szatmáry Kristóf, a BKIK elnöke, dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes
  • A rendezvény fővédnöke: Tarlós István főpolgármester
  • Időpont: 2015. szeptember 12–13.
  • Helyszín: Budapest, Nehru-part, a Bálna mellett

Az egész családnak tartalmas szórakozási lehetőséget kínáló két napos rendezvényre látogatók megismerkedhetnek régi hagyományokat őrző kézműves mesterségekkel, különböző kihívásokkal teli, nem veszélytelen szakmákkal és interaktív módon mindezek részesei is lehetnek.

A Piactéren és a Középkori Piacon számos hagyományőrző és alkotó kézműves portékájából lehet válogatni, miközben az igazi vásári hangulatról a Langaléta vándormuzsikusok, mutatványosok, vagy éppen egy solymász bemutatója gondoskodik.

 

A BKIK színpadán ingyenes könnyűzenei és jazz koncertekkel, bábelőadásokkal, táncházzal és népzenei előadásokkal szórakoztatjuk a Nehru-partra látogató közönséget.

A rendezvény részletes programja megtalálható a www.multidezopiacter.hu weboldalon.

A rendezvény szervezői a BKIK Kereskedelmi Tagozata, Ipari Tagozata és Tagcsoport Elnökök Kollégiuma.

Szeretettel várjuk Önt és kedves családtagjait, kollégáit, barátait szeptember 12–13-án a Nehru-parton, a Múltidéző Piactéren!

 

Utoljára frissítve: 2015. október 07. szerda, 15:04