Egy klasszikus családi musical Csepelen Kiemelt

Kategória: Programok 2023. február 09. csütörtök, 19:40

VadakUra csoportkMárcius 19-én a Csepeli Munkásotthonban is bemutatkozik a nagyszabású, izgalmas családi musical, a Vadak Ura.

A lenyűgöző produkció látványos jelmezkavalkáddal, fülbemászó dalokkal, dinamikus koreográfiákkal, és egy 90 négyzetméteres tematikusan megépített LED-fallal, élethű animációkkal, egyedi vizuális élménnyel várja a közönséget. A történet egy erdő életét mutatja be, ahol nyolc állati klán számtalan veszély és kaland közepette küzd a hatalomért, a Vadak ura címért. Hűség, kaland, szerelem, misztika, szépség, a természet dicsérete, mind-mind megtalálható a különleges történetben, mely bővelkedik veszélyekben és katartikus pillanatokban is.

 

Szabó Máté színművész Balkót, a farkasvezért alakítja a musicalben. Ahogy fogalmaz, az előadás több szempontból is izgalmas kirándulás, hisz a történet megszületésétől részese lehet a darabnak. „Sokat ötleteltünk Vona Tibor produkciós igazgatóval, így a jelmezek elkészítésétől kezdve, egészen a kész produkció megvalósításáig figyelemmel kísérhetem az előadást. Színészként pedig különleges feladatot jelent, hogy állatbőrbe bújhatok. A próbafolyamat alatt állati viselkedésformákat is tanulmányoztunk, amiket megpróbáltunk beépíteni a karakterekbe. Ez szerepbeli viselkedésünkben, mozdulatainkban, hanghordozásunkban is fellelhető. Mindez tényleg izgalmas, kihívásokkal teli feladat.” A művész elmondta, az előadás folyamatos metamorfózison, átalakuláson megy keresztül a próbák során. A bemutató előtti két hét érdekes végjáték. „Izgalmas, hogy a jelmezeket hogyan tudjuk tökéletesíteni bizonyos mozdulatokhoz, vagy a koreográfiát hogy tudjuk összhangba hozni a jelmezekkel. Hisz állatbundákban játszunk a színpadon, állatfejek vannak ránk erősítve, ebben éneklünk, táncolunk, ami önmagában is komoly feladatot jelent egy-egy előadás alatt.” A musical sikeréről kérdezve Szabó Máté kiemelte, a közönség nagyon szereti a darabot, rengeteg pozitív visszajelzést kapnak egy-egy előadás után, gyerekektől és felnőttektől egyaránt.

 

„Amikor legördül a függöny és találkozunk egy-egy családdal, a gyerekek általában meg vannak szeppenve, miközben látszik rajtuk a boldogság, de a szülők nem feszélyezik magukat és nagy lelkesedéssel dicsérik a produkciót, ami nagyon jó érzés. Bárki, aki erre a pályára jön, szeretne adni, annak mindig jó érzés látni, hogy van erre befogadókészség. A gyerekeket elvarázsolja az előadás. Több városban dupla előadást tartunk, délelőtt az alsósoknak, délután a felső tagozatosoknak. A kisebbek kiabálnak, ugrálnak, olyan örömmel fogadják a darabot, de a nagyobbakra is elementáris erővel hat az előadás. A Vadak Ura egy olyan musical, amely minden korosztály számára remek élményt nyújt. Olyan látványvilágot kapnak a gyerekek, ami cseppet sem szegényesebb, mint az tabletek és a mobiltelefonok világa, melyben oly otthonosan mozognak. A darab nem ósdi díszletek között játszódik, hanem óriási LED-falakra vetítenek, mely lenyűgöző látványvilággal bír. Az állatfigurák szerethetők, könnyű velük azonosulni, fülbemászók a dalok, izgalmas a történet, tele mondanivalóval, szép jelmezekkel, nagyszerű élménnyel. Aki csak teheti, jöjjön el és nézze meg ezt az izgalmas előadást!”‒ tette hozzá Szabó Máté.

Utoljára frissítve: 2023. február 13. hétfő, 13:58