Nyomtatás

Ismét találkoztak a Csepel Művek egykori dolgozói

Kategória: Programok 2022. szeptember 17. szombat, 20:27

CSM Hatodik alkalommal rendezték meg a Csepel Művek egykori dolgozóinak találkozóját a Királyerdei Művelődési Ház kertjében szeptember 16-án. Először 2017-ben szervezték meg az eseményt, amely azonnal népszerű lett. Az ötletet Zombori Béla vetette fel, aki maga is a gyárban dolgozott, de már nincs közöttünk. A csepeli önkormányzat felkarolta a javaslatot, és a Csepeli Városkép Kft. szervezésében tartják meg a hagyományos összejövetelt. Ezúttal is legalább háromszázan vettek részt a találkozón. A megjelenteket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte.  

Örömmel állapította meg, hogy az elmúlt évek járványa, a szomszédunkban dúló háború és a gazdasági válság ellenére újra megrendezték az összejövetelt, amelyre megint szép számmal érkeztek a jelentkezők. Ez az egyik legsikeresebb rendezvény a kerületben. Az emelkedő energiaárak nagy kihívást jelentenek az önkormányzat számára, de szükségesnek tartják megrendezni ezeket az eseményeket, amelyek összefogják az embereket és megtartják a közösségeket.  

Csepel köszönettel tartozik a Csepel Művek egykori dolgozóinak, akik felépítették, gyarapították a kerületet. „Önök sok mindent átéltek az elmúlt évtizedekben, mi pedig számítunk a tapasztalataikra. Ígérem, hogy a csepeli családok, gyerekek és az idősebb korosztály mindig kiemelt figyelmet kap a csepeli önkormányzattól. Ne feledjék, hogy október elsején újra lesz hajókirándulás az Idősek világnapján. Jelentkezzenek rá, jöjjenek el!” – mondta a polgármester.  

Az összejövetelen régi munkatársak, barátok találkoztak ismét, és osztották meg egymással élményeiket. Voltak házaspárok, akik annak idején még a gyárban ismerkedtek meg, mások egyedül érkeztek. A többségük ma is Csepel él. A legtöbben megint az egykori Motorkerékpárgyárból jelentek meg; szám szerint tizenhatan voltak, amikor felálltak a színpadra egy közös fényképezésre. Egy teljesen felújított, 1974-ben gyártott egyedi Pannónia motorkerékpárt is bemutattak, amely Kosár Zsolt műgyűjtő tulajdonában van. Ezen az alkalmon állította ki először a közönségnek. Miközben folyt a társalgás, a szervezők ebéddel, borral és üdítőitallal vendégelték meg a gyár egykori dolgozóit. A színpadon Oszvald Marika, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, operetténekes adott elő ismert slágereket. Búcsúzóul mindenki emléklapot kapott a találkozó alkalmából.

Az eseményen készült fényképek megtekinthetők az alábbi linken!

Cs.A.