Szombaton bringás nap a Radnóti Miklós Művelődési Ház előtt

Kategória: Programok 2021. szeptember 02. csütörtök, 09:48

bringasnap 2021 A3 javitottBármennyire is igyekszünk csökkenteni közlekedési igényeinket, mégis igen sokat kell utaznunk naponta. Nem minden esetben van szükségünk azonban az autónkra! Ha csak kis távolságot kell megtennünk, gépkocsi helyett érdemes más megoldást, például a kerékpárt választani.

Mi a bringás közlekedés előnye?

  • Gyorsaság: Átlagos távokon kerékpárral lehet leggyorsabban eljutni az úticélhoz. Nem kell dugóban ácsorogni, parkolót keresni vagy autóbuszra várni. Mindezek ellenére az autóval megtett utak kb. 25 %-a nem hosszabb 2 kilométernél (5-10 perc kerékpárral) és 50 %-a 5 kilométernél (20 perc kerékpárral).
  • Egészség: A kerékpározás a legjobb fogyókúra, a legolcsóbb fitnesz, a leghatékonyabb egészségmegőrző: csökkenti a szívinfarktus és egyéb megbetegedések kockázatát, levezeti a stresszt és jó közérzetet biztosít. A fertőzések megelőzésében fontos távolságot is könnyebben tudod másoktól tartani, ha kerékpárral vagy.
  • Környezettudatosság: A kerékpár nem szennyezi a levegőt, nem zajos. Míg egy autó átlagos telítettséggel fajlagosan, azaz egy utasra vetítve 175 g szén-dioxidot juttat a levegőbe kilométerenként, addig a kerékpár esetében ez a szám mindössze 5 g. (Az is elgondolkodtató, hogy Magyarországon egy személyautó átlagos telítettsége mindössze 1,2 fő...)

Találkozzunk szeptember 4-én, szombaton 10 órakor a Radnóti Miklós Művelődési Ház előtt, ahol bringabemutatóval, ügyességi versenyekkel várjuk az érdeklődőket, valamint trükkös bringák kipróbálására is lehetőség nyílik!