Művészeti évzárók Csepelen

Kategória: Programok 2018. június 02. szombat, 18:32

8A 2017/2018-as tanévet bemutatókkal zárták a művészeti iskolások Csepelen. A Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói négy napon keresztül mutatták be, mi mindennel foglalkoztak ebben az évben. 

2018. május 29-én a Radnóti Miklós Művelődési Házban gyűltek össze Társastánc Gálára, ahol a legkisebbektől egészen az ötödikesekig mutatkoztak be a csoportok. Vendégként fellépett Szabó Tímea társastánc tanárnő legfiatalabb tanítványa, Vizsnyovszky Sára, aki show-táncot mutatott be. Május 30-án került sor a képző- és iparművészeti csoportok évzáró kiállítására, a Szabó Magda Közösségi Tér kiállítóterében. Gitáron közreműködött Szélinger Barnabás, a Fasang Árpád Zeneiskola növendéke. A műsor után Geisbühl Tünde vezette végig a kiállításon a gyerekeket, majd ezt követte a szokásos nyomozós játék. A képek egészen június 22-ig lesznek láthatók a Galériában.

Május 31-én szintén a Szabó Magda Közösségi Tér adott otthont a Színjátékos Szakmai Napnak, ahol a legkisebbektől a nyolcadik osztályig mutatkoztak be a drámás csoportok. Mese- és versfeldolgozás, árnyjáték, játékfűzés, élet-játék, filmadaptáció mutatta be, milyen sokszínű színjátékos élet folyik a művészeti iskola keretein belül. 

Végül, június 1-én pénteken került sor a Néptánc Gálára a megújult Királyerdei Művelődési Házban, ahol a művészetis csoportok mellett felléptek a Szivárvány Óvoda kicsinyei, a Csepp-Csepel Gyermektáncegyüttes és a Kis Csepel Táncegyüttes tagjai is. A talpalávalót Vizeli Bálint és zenekara húzta. 

A fellépések után elmondhatjuk, hogy tartalmas évet zárt idén az iskola. A jövőre húszéves múltra visszatekintő Alapfokú Művészeti Iskola a kerületben kezdettől fogva erősíti és támogatja a művészeti nevelést a táncművészet, a képző- és iparművészet, valamint színművészet területén. Ez a munka természetesen nem csak az iskolai záróeseményekben mérhető, hanem az országos versenyeken, a kerületi rendezvényeken és a helyi, iskolai eseményekben is. Nem feledve, hogy a sok-sok szereplés és képzőművészeti kiállítás alapja a csoportokban végzett művészeti nevelés, mely a művészetek világába való bevezetés mellett segít a fiataloknak hogy jobban megismerjék önmagukat és a körülöttük lévő világot. 

A képek a záróeseményeken készültek. 

Utoljára frissítve: 2018. június 04. hétfő, 09:18