Tájékoztatás: Háros városrészben elindult az új címképzési eljárás

Kategória: Közérdekű 2017. március 29., szerda 15:00

korcimerTisztelt Háros városrészben lakó Csepeliek!

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy Csepel - Háros városrészben elindult az új címképzési (KCR) szabályoknak megfelelő, valamennyi ingatlant érintő címképzési eljárás (házszámozás).

Mint az Önök előtt ismeretes, a 2003-2004 években Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának Képviselő Testület utcaneveket állapított meg azon közterületek esetében, melyek korábban sorszámozott dűlő utakként kaptak utca nevet.  Az utcák és így az egyes telkek házszámozása, azonban a jogszabályi előírások miatt elmaradt.

Az Időközben hatályba lépett a központi címregiszterről és a címképzés szóló 345/2014. (XII.23.) Kormányrendelet alapján már lehetővé vált a területrész házszámozása, melynek előkészületei elkezdődtek. Ennek megfelelően a házszámozási eljárások is hamarosan megindításra kerülnek, de a terület nagysága miatt ez csak több ütemben megvalósulni.

 

A házszámozásról:

Elsőként az ingatlan-nyilvántartásban is közterületként (utcaként) szereplő utcák házszámozása fog megtörténni, mely során minden ingatlan, házszámot fog kapni, arra az utcára, mellyel határos. Ez alapján előfordulhat, hogy

egy adott ingatlan több házszámot is kaphat, ha több utcával határos,

egyben a korábbi házszámok megszüntetésre kerülnek.

A hivatalosan nem létező utcák (pl: Fradi, Lobo, Lajos…stb.)- jogszabály szerint nem számozhatóak be!

Miután az utcákban minden ingatlan (tehát a telek) házszámot kapott, az egyes épületekre ezután állapítható meg különböző cím, mely a KCR – be is bejegyzésre kerül.

A lakcímkártyák – a megállapított új címekkel – ezután válnak kiadhatóvá.

Itt hívnám fel a Tisztelt lakosság figyelmét, hogy valamennyi cím át fog esni a KCR-nek való megfeleltetésen, de ez a folyamat hosszabb időt vesz igénybe!

 

A lakosságnak semmi teendője nincs a leírtakkal kapcsolatban. Lakcímkártyája mindenkinek érvényes, cseréje egyelőre nem szükséges. A címképzési eljárás lezárását után a lakcímkártya cseréről a Kormányablak külön értesíti a lakókat.

 

Budapest, 2017. március 29.

dr. Szeles Gábor sk.

jegyző

Utoljára frissítve: 2017. március 29., szerda 15:31

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail