Megjött a tavasz – március 5-ig lehet korcsolyázni

Kategória: Közérdekű 2017. március 03., péntek 09:10

jegpalya 54Március 5-ig élvezhetik a kikapcsolódni vágyók a felhőtlen korcsolyázás örömeit a nagy sikerű csepeli jégpályán. A tervek szerint a hónap végéig lett volna nyitva a pálya, ám a hirtelen érkezett meleg nem kedvez a jég hidegen tartására, és előrébb hozta a szezon végét.

A csepeli jégpályát tavaly november 30-án nyitották meg a Csepeli Szurkolói Aréna mellett. A felülete 25x30 méteres – nagyobb, mint a korábbi esztendőkben volt. A hideg téli hónapokban újdonságként és külön látványosságként szolgált az esténként fényárban tündöklő százötven méter hosszú jégfolyosó.

Talán ennek is köszönhető, hogy a Budapest Top 10 pályái között számon tartott jégpályát körülbelül 20 ezren látogatták meg az elmúlt hónapokban, egy átlagos napon 300-400 csúszkáló kereste fel. Ráadásul nemcsak csepeliek, hanem más kerületekből is érkeztek szép számmal. A fokozott érdeklődést mutatja, hogy többen érdeklődtek, miként lehet megvalósítani hasonló jégfolyosót más településeken.

Külön érdekesség, hogy a helyi önkormányzatnak köszönhetően a jégpályát valamennyi csepeli általános iskola diákja ingyen veheti igénybe. Délelőttönként szakképzett oktatók foglalkoznak a korcsolyázni tanuló gyerekekkel. A diákok közül sokan itt tanultak meg korcsolyázni.

A csepeli jégpálya novembertől újra kedvező áron, és más hasonló létesítményekhez képest hosszabb nyitvatartási idővel áll a korcsolyázni vágyók rendelkezésére.

cs.a.

Utoljára frissítve: 2017. március 03., péntek 09:22

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail