Felhívás

Kategória: Közérdekű 2017. február 10., péntek 16:16

kisdunapartTisztelt Csepeliek!

2017. február 10-én arról tájékoztatták a csepeli önkormányzatot, hogy az elmúlt napokban több hattyú is elpusztult a csepeli Kis-Duna parton. A valós okokról egyelőre nincs az önkormányzatnak információja.  

Ezért kérjük, hogy a következő napokban ne etessék a madarakat. Etetéskor a madarak nagy tömegben vonulnak egy helyre, ami fertőző betegség esetében újabb állatokra lehet végzetes. Amennyiben bárkinek van olyan információja, hogy a madarakat megmérgezhették, kérjük haladéktalanul értesítsék erről a rendőrséget. 

Beteg állatokkal kapcsolatban a területi állategészségügyi hatóságnál vagy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) zöld számán (+36-80-263-244) lehet bejelentést tenni. A folyóvízben elhullott állatokkal kapcsolatban a kezelői feladatokat ellátó Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság tud intézkedni. A madárinfluenza-helyzettel a NÉBIH oldalán találnak folyamatosan frissülő információkat:

http://portal.nebih.gov.hu/madarinfluenza 

A csepeli Kis-Duna part méltán lett az itt élők kedvence. A partvonal növény- és állatvilága különleges, és a vízimadarak a leglátványosabbak mind közül. Ezért is vagyunk különösen szomorúak az elpusztult hattyúk miatt.

Vigyázzunk közös értékeinkre és Csepel természeti kincseire!

 

Budapest, 2017. február 10.

 

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

Utoljára frissítve: 2017. február 10., péntek 17:07

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail