Máris vörös a térkép, pedig holnap még durvább lesz a hőség

Kategória: Közérdekű 2016. július 11. hétfő, 13:13

imageHétfőn késő délelőtt 33-34 is fokot mértek már itthon, és kedden akár 37 fok is lehet. A melegben több baleset történt. Az előrejelzés szerint szerdán jön a lehűlés. 

Hétfőn már jóval 12 óra előtt elérte a csúcshőmérséklet a 30 fokot az ország jelentős részén, egyedül északkeleten és északon volt picivel alacsonyabb a hőmérséklet – derül ki az Időkép adataiból.

Keddre még nagyobb forróság ígérkezik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tizenegy megyére adott ki narancssárga, másodfokú figyelmeztetést a hőség miatt. Ugyanakkor a nyugati és északnyugati megyék egy részében heves zivatar, felhőszakadás sem kizárt.

A forró hétkezdet után szerdán egy hidegfront hoz majd lehűlést. Az előrejelzés szerint esős lesz a hét második fele, és már csak legfeljebb 25 fok valószínű napközben.

Hétfőn délelőtt több baleset is történt az M7-esen, a főváros második kerületében teherautó gázolt el egy nőt, Újpesten is volt egy karambol. A hőségben a szokottnál is figyelmesebben közlekedjen mindenki!

Az orvosok mindig arra figyelmeztetnek, hogy kánikulában sokat kell inni. Ennek elősegítésére több tűzcsapot is ivókúttá alakítottak Budapesten. A módszer lényege, hogy a tűzcsapokra egy csapszerkezetet szereltek, amit megnyomva ivóvízhez lehet jutni a tűzcsapokból is. 

Forrás: hvg.hu

Utoljára frissítve: 2016. július 11. hétfő, 14:15