Romlott Szegedy Lujza állapota

Kategória: Közérdekű 2016. június 24. péntek, 08:52

veradas szolgalatKedd óta ismét a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházban kezelik Szegedy Lujza tanárnőt, Csepel Díszpolgárát, akinek egyelőre nem tudtak vért adni ritka vércsoportja miatt. A gyémántdiplomás tanárnő állapota romlott az utóbbi napokban. Azt kéri a segítőkész emberektől, hogy lehetőségük szerint jelentkezzenek véradásra a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházban.

Eredetileg úgy volt, hogy Szegedy Lujzát a hétvégére hazaengedik a kórházból, de orvosai közölték vele, egyelőre maradnia kell, mert rossz a vérképe és nem tudták biztosítani a vérátömlesztést. A kórház készletében jelenleg nincsen 0RH negatív vér, amelyet kapnia kellene a betegnek. 

Legutóbb áprilisban számoltunk be róla, hogy az idős tanárnőnek sürgősen vérre van szüksége. A vérátömlesztéséhez a ritka vércsoportba tartozó 0RH negatív vérből nagyon kevés van. Akkor végül megkapta a szükséges kezelést, és az állapota némileg javult, de az utóbbi napokban egyre rosszabb lett a vérképe. Az irányított véradásnál fontos, hogy az alábbi adatokat adják meg a kedvezményezettről: Szegedy Lujza, 1933. 11. 21. 054 686 342 Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház 2. belosztály. A kedvezményezett vércsoportja: 0RH negatív.

Cs. 

Utoljára frissítve: 2016. június 24. péntek, 09:07