Jelentős mennyiségű csapadék eshet szerdán a fővárosban

Kategória: Közérdekű 2016. február 09. kedd, 10:33

image001Szerdán országos, igen nagy mennyiségű esőre számíthatunk.  Lesznek olyan helyek, ahol 30 mm-t is meghaladja a lehulló csapadék mennyisége, ami azt jelenti, hogy egy nap alatt közel egyhavi átlagos februári csapadék is lehet az ország egyes régióiban. Csütörtökön felszakadozik a felhőzet, gomolyfelhős idő mellett felhőátvonulásokra számíthatunk futó záporokkal. Péntektől ismét nedvesebb levegő lesz felettünk, ekkor még csak kis mennyiségű eső számíthatunk, a hét legvégén azonban több hullámban újabb kiadós „égi áldás” érkezik. 

Szél:

A legerősebb szél szerdán lesz. Ekkor a ciklon átvonulásához az ország több pontján átmenetileg 80-90 km/h-t elérő széllökések is kapcsolódhatnak.  Bár a hét további részében ennyire erős szél nem lesz, de több alkalommal is viharos széllökésekre számítani kell, többek között a csütörtökön napközben, valamint a hétvégén.

 

Hőmérséklet:

 

  • szerda               3,10;              3,13 fok
  • csütörtök          3,+3;              6,11 fok.
  • péntek             -5,+1;             3,11 fok.
  • szombat          0,+6;              5,11 fok.
  • vasárnap          -1,+4;              6,14 fok.

Az aktuális veszélyjelzések folyamatosan nyomon követhetők az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, a www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/ oldalon.

Utoljára frissítve: 2016. február 09. kedd, 10:49