Három csapás: figyelmeztetést adtak ki az ország nagy részére (térkép) Kiemelt

Kategória: Közérdekű 2016. január 07. csütörtök, 08:43

figy0107Bár egyre több helyen kisüt a nap, 13 megyére azért figyelmeztetést is kiadott a meteorológiai szolgálat: a Dunától keletre az ónos eső, nyugaton viszont a hófúvás okozhat nehézségeket a közlekedésben. Folytatódik a havazás is, óvatosan vezessenek!

13 megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat, kivéve Veszprém megyében, ahol a hóátfúvás miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A Dunától keletre az ónos eső és a havazás okozhat gondokat, a Dunántúlon pedig a megerősödő szél hordja ide-oda a havat, emiatt adtak ki figyelmeztetés. A részletes,megyékre bontott adatokért az OMSZ honlapjára kattintson.

Csütörtökön egyébként folytatódik a felmelegedés és a nap is előbújhat. Napközben északnyugat felől tovább csökken, szakadozik a felhőzet. Leginkább az Alföldön, de ott is egyre kevesebb helyen várható csapadék, elsősorban havazás és ónos eső, de emellett havas eső, eső is eshet.

Az ország nagy részén többórás napsütés várható. Napnyugta után többfelé képződik köd és alacsonyszintű felhő. Az északi, északkeleti szél sokfelé lesz élénk, a Bakony tágabb környezetében és északkeleten erős széllökések is lehetnek. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok, a késő esti +1, -4 fok között valószínű.

MTI

Utoljára frissítve: 2016. január 07. csütörtök, 08:46

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail