Csepelen jó nyugdíjasnak lenni

Kategória: Közérdekű 2015. október 02. péntek, 07:21

csnykOktóber első napja a nyugdíjasoké volt. Az Idősek Világnapján a délelőtti, hangulatos hajókirándulás után a csepeli Nyugdíjas Klub épületében ünnepi, vidám hangulat fogadta a kerületi időseket, hiszen ezen a napon ünnepelte fennállásának első évfordulóját a klub. Az alkalmat a köszöntők mellett zenével, tánccal, és egy hatalmas tortával ünnepelték meg a közösség tagjai.

GALÉRIA- A NAP KÉPEI

Az ünnepség rendkívül emelkedett hangulatban, teltházzal zajlott. A vidámságot a Nyugdíjas klub saját énekkara alapozta meg, akik ismert dallamokat énekeltek a közönség legnagyobb örömére. Az első köszöntőt Borbély Lénárd polgármester tartotta, aki kiemelte, hogy a budapesti kerületek között Csepel élen jár a nyugdíjasoknak nyújtott kedvezményekben – az ingyenes strandbelépőtől a hajókirándulásig. Több év munkája van abban, hogy sikerült megtartani Németh Szilárd, korábbi polgármester ígéretét a Nyugdíjas Klubbal kapcsolatban, de megérte, hiszen a tavalyi nyitás óta több mint tizennyolcezer regisztráció történt a különböző rendezvényekre. „Köszönöm az életutat, amit idáig végigvittek, és köszönöm a kitartó munkát, amivel a világháború után újjáépítették kerületünket” – zárta beszédét a polgármester.

csnyk2A tapsvihar után a klub egyik tagja, Bodza Katalin folytatta a köszöntést, aki elsősorban a Nyugdíjas Klub dolgozóit, különösen Babics Sarolta, a közösség vezetőjét méltatta. „Ma nagyon jó Csepelen nyugdíjasnak lenni, hiszen ez a ház olyan, mint egy nagy család”. A klubban új barátságok szövődnek, mindig vidám a hangulat, a résztvevők úgy érezhetik, hogy megfiatalodnak a társaságban.

Így érezhetett az a pár is, akik a tavalyi nyitáskor ismerkedtek össze. Nagy Kati és Szabó Ferenc az egyik első táncórán ismerkedtek össze – azóta a Margitszigeten megtörtént a lánykérés, és a szerelmesek már az esküvőt tervezik. Az ünnepségen a párt Vida István, a Csepeli Városkép Kft. igazgatója köszöntötte. A köszöntéseket követően többek között Leslie McKlasky countryzenész és Horváth Gyöngyi, a magyar Edith Piaf szórakoztatták a közönséget, melynek soraiból többen táncra is perdültek.

fotó: Benkő-Molnár Fanni
Utoljára frissítve: 2015. október 10. szombat, 21:49