Megnyílt a Csepeli Jégpark Kiemelt

Kategória: Közérdekű 2022. december 02. péntek, 18:28

csepelijegpark

Ismét várja a látogatókat az ország legkülönlegesebb, legszebb jégpályája. November 25-én este a 11-szeres magyar bajnoki címmel és világbajnoki 8. hellyel rendelkező Team Passion – a Magyar Országos Korcsolya Szövetség Jégtánc Szakosztályának tagjai – fellépése után hivatalosan is megnyílt az ország első jégfolyosós pályája.

A bemutató előtt Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a szép számmal összegyűlt közönséget. Elmondta, hogy a csepeli önkormányzat ‒ a nehézségek ellenére ‒ azért tudta idén is megnyitni a jégparkot, mert egy korábban kötött előnyös szerződés miatt a tavalyi árakon tudják üzemeltetni a pályát. „Nagy szükség van az ilyen közösségi élményekre, a csepeliek várják és szeretik ezeket a programokat” ‒ hangsúlyozta, majd átadta a szót Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőnek, aki kislányával érkezett. „Ennek a jégpályának fővárosszerte híre van, én most jöttem először, és fantasztikus, amit látok” ‒ mondta. Nincs másutt ilyen jégfolyosós, tanulópályás korcsolyázási lehetőség, aki ehhez hasonlót akar látni, egyenesen Bécsig kell utaznia. Évről évre felfigyel a pályára a média is, különböző csatornák mutatták be a csepeli jégparkot. A Nagy koripályateszten például ezt írták: „A pálya nagyon hangulatos, tetszett, hogy sötétedés után díszkivilágításban korizhatunk. A körfolyosókban olyan éles kanyarok váltották egymást, hogy jócskán megemelkedett az adrenalinszintünk.” A Travelo pedig a maximális 10 ponttal jutalmazta az előző évben a csepeli pályát. A pálya mellett melegedő és különféle büfék is vannak: kapható erdélyi kürtőskalács Farkaslakáról, s a közkedvelt Dr. BBQ ételeiből is vásárolhatnak.

 

Fiatalok egy csoportja a meg - nyitó után hamarosan jégre lépett. Ahogy egyikük elmondta, Csepelen lakik, de az egyik belvárosi gimnázium tanulója, és ott is sokan ismerik és járnak a csepeli pályára. „Hosszú lesz a téli szünet, sokat leszünk itt a barátaimmal, osztálytársaimmal. Nagyon jó hely, hangulatos a kivilágítás, szeretünk itt lenni. Évek óta visszatérő programunk a korcsolyázás. Régebben a Városligetbe jártunk, de most inkább ide jövünk” ‒ mondta a harmadikos diák.

Utoljára frissítve: 2022. december 05. hétfő, 17:42