Felhívás a kerületi ebtartók, ebtulajdonosok felé kötelező adatszolgáltatásra

Kategória: Közérdekű 2022. december 02. péntek, 10:45

korcimer kiemelt2022. ÉVI EBÖSSZEÍRÁS BUDAPEST XXI. KERÜLETBEN

 

FELHÍVÁS A KERÜLETI EBTARTÓK, EBTULAJDONOSOK FELÉ

 

KÖTELEZŐ ADATSZOLGÁLTATÁSRA

 

 

Tisztelt csepeli ebtartók, ebtulajdonosok!

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B.§ (1) bekezdésében foglalt rendelkezés alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

 

Tájékoztatjuk az ebtartókat és ebtulajdonosokat, hogy fenti törvényi kötelezettségének eleget téve Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2022. évben ismét ebösszeírást kíván kezdeményezni a lakosság részvételével.

 

A kerületben tartott minden eb tartója, tulajdonosa az ebösszeíráskor köteles a törvényben meghatározott adatokat a kerületi önkormányzat rendelkezésére bocsátani. A mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a 2013. évi és 2016. és 2019. évi ebösszeírás alkalmával már bejelentett ebeket is újból be kell jelenteni!

 

Kérjük, hogy adatszolgáltatási kötelezettségüknek 2023. június 30-ig tegyenek eleget.

 

Az ebösszeírás során önbevallással, minden egyes kutyáról külön szükséges az adatszolgáltatási kötelezettségüknek eleget tenni, amit teljesíthetnek:

 

Online adatlap kitöltésével:

 

Az E-önkormányzat portál oldalán az önkormányzati ASP-rendszeren keresztül. Az online ügyintézéshez Ügyfélkapus azonosítás (Ügyfélkapu) szükséges. Az online adatlap elérhetősége: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap

Vagy hagyományos papíralapú adatszolgáltatással, adatlap nyomtatványon:

 

Az ebösszeíró adatlap beszerezhető Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatal portáján (1211 Budapest, Szent Imre tér 10.), valamint ide kattintva tölthető le.

 

A papíralapú nyomtatvány beküldhető

 

  • elektronikus úton (szkennelve) az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, vagy
  • postai úton a Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatal Városrendezési Iroda, 1751 Budapest, Pf.: 85. levelezési címre, vagy
  • személyesen is leadható a Hivatal fenti elérhetőségén, hivatali időben.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy több eb bevallása esetén az ebösszeíró adatlapot ebenként külön-külön kell kitölteni!

 

Felhívom az ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatás az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (5) bekezdése alapján kötelező! Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. 

 

Felhívom a figyelmet, hogy a bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Kormányrendeletben foglaltak alapján 30.000 Ft!

 

További tájékoztatásért a Környezetvédelmi Csoport ügyintézőihez fordulhatnak a 427-6100 telefonszámon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen.

 

Köszönjük az adatszolgáltatás során szíves együttműködésüket.

 

                                                                                                                      Dr. Vincze Anikó

                                                                                                                                  jegyző

 

 

Utoljára frissítve: 2022. december 02. péntek, 12:54