Megnyílt a Csepeli Jégpark

Kategória: Közérdekű 2022. november 26. szombat, 11:27

jegpalya 2022

Ismét várja a látogatókat az ország legkülönlegesebb, legszebb jégpályája. November 25-én este a 11-szeres magyar bajnoki címmel és világbajnoki 8. hellyel rendelkező Team Passion ‒ a Magyar Országos Korcsolya Szövetség Jégtánc Szakosztályának tagjai ‒ fellépése után hivatalosan is megnyílt az ország első jégfolyosós pályája.

A bemutató előtt Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a szép számmal összegyűlt közönséget. Elmondta, hogy a csepeli önkormányzat ‒ a nehézségek ellenére ‒ azért tudta idén is megnyitni a jégparkot, mert egy korábban kötött előnyös szerződés miatt a tavalyi árakon tudják üzemeltetni a pályát. „Nagy szükség van az ilyen közösségi élményekre, a csepeliek várják és szeretik ezeket a programokat” ‒ hangsúlyozta, majd átadta a szót Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőnek, aki kislányával érkezett. „Ennek a jégpályának főváros-szerte híre van, én most jöttem először, és fantasztikus, amit látok” ‒ mondta.

 

Nincs másutt ilyen jégfolyosós, tanulópályás korcsolyázási lehetőség, aki ehhez hasonlót akar látni, egyenesen Bécsig kell utaznia. Évről-évre felfigyel a pályára a média is, különböző csatornák mutatták be a csepeli jégparkot. A Nagy koripálya teszten például ezt írták: „A pálya nagyon hangulatos, tetszett, hogy sötétedés után díszkivilágításban korizhatunk. Korizás közben a mai modern diszkóslágerek szóltak, jó volt látni, hogy a fiatalok dinamikusan és önfeledten mozogtak a jégen. A körfolyosókban olyan éles kanyarok váltották egymást, hogy jócskán megemelkedett az adrenalinszintünk.” A Travelo pedig a maximális 10 ponttal jutalmazta az előző évben a csepeli pályát.

 

A pálya mellett melegedő és különféle büfék is vannak: kapható erdélyi kürtőskalács Farkaslakáról, s a közkedvelt Dr. BBQ ételeiből is vásárolhatnak.

 

Fiatalok egy csoportja a megnyitó után azonnal jégre lépett. Ahogy egyikük elmondta, Csepelen lakik, de az egyik belvárosi gimnázium tanulója, és ott is sokan ismerik és járnak a csepeli pályára. „Hosszú lesz a téli szünet, sokat leszünk itt a barátaimmal, osztálytársaimmal. Nagyon jó hely, hangulatos a kivilágítás, szeretünk itt lenni. Évek óta visszatérő programunk a korcsolyázás. Régebben a Városligetbe jártunk, de most inkább ide jövünk” ‒ mondta a harmadikos diák.

 

Nyitvatartási idő:

 

tanítási napokon: 14:00 – 21:00 óráig

 

szombat, vasárnap, munkaszünet és tanítási szüneti napokon: 8:00- 21:00 óráig

 

december 24-én, és december 31-én 08.00 órától -16.00 óráig

 

iskolai csoportok oktatása: 8:00 -14:00 óráig

 

Tanítási napokon 8.00 órától 14.00 óráig kizárólag iskolások korcsolyaoktatása zajlik a pályán, csoportos beosztás szerint.  A tanulók számára a délelőttönkénti csoportos korcsolyaoktatás és a korcsolyakölcsönzés ingyenes.

 

Térítési díjak:

 

belépődíj csepeli lakososok részére: 1.200 forint/fő

 

belépődíj, nem csepeliek részére: 2.000 forint/fő

 

korcsolyakölcsönzési díj: 1.000 forint/korcsolyapár

 

korcsolyaélezési díj: 1.500 forint/korcsolyapár

 

Idén is lehetőség nyílik a NOE Csepeli szervezet tagi számára, hogy kedvezményesen vegyék igénybe a Jégparkot.

Utoljára frissítve: 2022. november 26. szombat, 11:50