Tájékoztatás a parkolási szokások felméréséről

Kategória: Közérdekű 2022. november 14. hétfő, 16:06

parkolo csepelCsepelen az elmúlt években jelentősen megnőtt azon agglomerációból napi rendszerességgel érkezők száma, akik gépjárműveiket a kerületünkben helyezik el a belvárosba történő továbbjutásukhoz, egyfajta P+R parkolónak használva a kerületünket.

 

Az így kialakult parkolási szokások mára jelentős parkolási feszültséget okoznak elsődlegesen a Csepel-Belváros kerületrészen, valamint nagymértékben csökkentik az itt élők parkolási lehetőségeit. Előbbi állapotok rendezésére Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 224/2021. (IX. 23.) Kt. határozatában felkérte Borbély Lénárd polgármestert arra, hogy komplex módon vizsgáltassa meg a kerület parkolási helyzetét a jelenlegi állapotok javítására.

 

Fentiekre tekintettel a döntéshozatalhoz szükséges elengedhetetlen feltétel a kerület parkolási szokásainak feltérképezése, melynek elvégzéséhez parkolási szakértői vizsgálat szükséges. A Képviselő-testület által kiválasztott gazdasági társaság múlt hét folyamán kerületszerte megkezdte a vizsgálathoz szükséges területi méréseket. A társaság munkatársai elsődlegesen a Csepel-Belváros kerületrészen láthatósági mellényben fényképezik a közterületeken parkoló gépjárművek forgalmi rendszámát, vizsgálva az adott terület parkolási időszakait, a területi telítettséget, továbbá feltérképezik a meglévő a parkolóhelyek számát.

 

A felmérés határideje 2022. december 31., addig kérjük a lakosságot, hogy a társaság munkatársainak munkavégzése során szíveskedjenek a sikeres felvételezési vizsgálatnál együttműködni, hiszen mindannyiunk érdeke a jelenlegi parkolási problémák megoldása.

Utoljára frissítve: 2022. november 14. hétfő, 16:11