Szúnyoggyérítés várható szeptember elsején

Kategória: Közérdekű 2022. augusztus 25. csütörtök, 13:41

szunyogirtas crop 644x300 Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Budapest XXI. Kerület közigazgatási területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.
A földi kémiai védekezés 2022. szeptember 1-én, a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2022. szeptember 2-3.


Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése: Deltasect Plus 1,2 ULV.

 


A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

 


A lakosság részére javasolt intézkedések:

 


A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.

 


A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.

 


A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

 


A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

 


A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.