Rezsitámogatás elektromos segédeszközt használó mozgássérülteknek

Kategória: Közérdekű 2022. augusztus 24. szerda, 08:11

korcimer kiemeltTisztelt Csepeliek!

A kormány a megnövekedett rezsiköltségek miatt igyekszik gondoskodni a mozgássérült emberekről, akik valamilyen elektromos segédeszközt használnak.

 

Az igényelhet támogatást, aki társadalombiztosítási támogatással rendelt elektromos kerekesszéket, elektromos mopedet, és a hálózati áramról működő oxigén koncentrátort használ, vagy akivel egy háztartásban élő személy a gyógyászati segédeszközt napi rendszerességgel használja.

A napi rendszerességgel használók az átlagfogyasztás sávhatárához képest 1697 kWh-val megemelt, kedvezményes sávhatárig jogosultak a rezsicsökkentett áramárra. Tehát egy olyan család, amelynek tagja ilyen kedvezményre jogosult, az átlagos 2523 kWh/év áramfogyasztáson felül további 1697 kWh/év áramot fogyaszthat a rezsicsökkentett áron. A kedvezményt igénybe vevő háztartások éves szinten így akár 60 ezer forintot is megspórolhatnak.

 

A kérelem benyújtható 2022. augusztus 24-től benyújtható a felhasználási hely szerint illetékes kormányhivatal egészségbiztosítási ügyfélszolgálatán vagy bármely kormányablakban, a formanyomtatványon, de elérhető lesz a Kormányhivatal honlapján, illetve online is: https://epapir.gov.hu/

 

(választandó ügytípus: egészségbiztosítási pénztári feladatok)

 

A kérelem benyújtása során új felhasználási hely esetén igazolni szükséges a szolgáltatásra vonatkozó szerződéses jogviszony fennállását, vagy az utolsó számla teljesítését. A kérelem a kedvezményes év folyamán bármikor benyújtható.

 

Fontos, hogy a kormányhivatal ellenőrzi, hogy valóban TB támogatott elektromos gyógyászati segédeszközt használ a kérelmező.