Nyomtatás

Törvény kötelezi a Fővárost lámpás kereszteződés építésére a Széchenyi – Kassai utcáknál

Kategória: Közérdekű 2022. május 26. csütörtök, 14:04

thumbnail statBorbély Lénárd polgármester tette közzé a hír, mely szerint törvény rendelkezik arról, hogy a Széchenyi – Kassai utcák kereszteződésében forgalomirányító lámpákat kell kihelyezni.

Mint a polgármester elmondta, az elmúlt időszakban többször jelezte a fenntartó Fővárosnak, hogy a balesetek nagy száma miatt lámpás kereszteződés kialakítására lenne szükség a Széchenyi és a Kassai utcák kereszteződésében. „Mára sajnos eljutottunk oda, hogy a Fővárost már a törvény is kötelezi forgalomirányító lámpák felszerelésére az adott helyre.” – utalva a személyi sérüléssel járó balesetek nagy számára a kereszteződésben.

 

A 41/2003. (VI. 20.) GKM rendelet előírja: ahol a személysérüléses balesetek száma az útkereszteződésben és az attól számított 125 méteren belül, a csomóponti ágakon eléri vagy meghaladja a 3 baleset/év, vagy a 6 baleset/3 év értéket (annak ellenére, hogy minden egyéb intézkedést megtettek ennek csökkentése érdekében), jelzőlámpás forgalomirányítást kell létesíteni.

 

Márpedig a rendőrségi statisztika szerint ezt igazolja. Mivel a fenntartó a főváros, azon belül a Budapest Közút, a munkát nekik kell elvégezni.

 

Az adatokat elküldték a Közútnak, most a választ várja az önkormányzat.