Borbély Lénárd: mi csak a csepeli emberek akaratát, érdekeit és értékeit képviseljük!

Kategória: Közérdekű 2022. május 24. kedd, 15:03

TBE 2083Birkózás: a csepeli önkormányzat blokkolja az akadémia bővítését címmel jelent meg cikk, amely többek között a kerületi önkormányzat és a KIMBA közötti viszonyt taglalja. A cikkben szereplő és Süle László, a KIMBA-t működtető alapítvány kuratóriumi elnöke által elmondottak kapcsán Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is megszólalt. Írását teljes terjedelemben közöljük:

 

„Sajnos még most sem értik meg egyesek, hogy mi csak a csepeli emberek akaratát, érdekeit és értékeit képviseljük. A csepeliek több mint 80 %-a utasította el, hogy kollégium épüljön a Kis-Duna parton. Sőt!

 

Az alábbi cikk a Nemzeti Sportban jelent meg. Deák Zsigmond írta, aki Németh Szilárd elnök úr beosztottja a Magyar Birkózó Szövetségben (annak sajtófőnöke). Azt javaslom, hogy legközelebb az önkormányzatot, valamint az itt élőket is kérdezze meg az újság, és kontrollálja a cikk igazságtartalmát. Ha már ezt nem tette meg, most itt az érem másik oldala:

 

1. Kollégium és sportegészségügyi központ építését soha nem ígértem meg Németh Szilárdnak, ahogyan azt Süle László, a KIMBA kurátora nyilatkozza. És itt jön a lényeg, amiről eddig senki nem beszélt: bár a megnevezésben sportkollégiumot emlegetett mindenki, valójában szállodát akartak és akarnak oda építeni. Ezt egyértelműen alá tudja támasztani az önkormányzat. Ezt, és bármilyen más beépítést pedig elutasítunk, és velünk együtt az itt élők is. Ahogyan a Fidesz-KDNP kormánya is az embereket meghallgatva, a többség akarata nyomán hoz döntéseket, úgy mi itt Csepelen, ennek a polgári közösségnek a tagjaiként, szintén ezt tesszük. Ahol 80% fölötti az elutasítottsága a legféltettebb természeti kincsünk beépítésének, ott hogyan gondolhatja bárki komolyan, hogy szembemegyünk az itt élők akaratával?

 

A KIMBA kurátora szerint a magyar birkózó családban az adott szónak és a kézfogásnak még mindig „aranyfedezete” van, ezért is élték meg nagy csalódásként az elutasítást. A fentiek tükrében, ugye, hogy ennek egészen más árnyalata van? Arról nem is beszélve, hogy a KIMBA (tényleges és valódi) kollégiuma már megvalósult a Kormány támogatásával a tavalyi évben. Tisztelem a magyar birkózókat, tudom, hogy az adott szó milyen aranyfedezetet jelent. De azt is tudja mindenki, hogy a KIMBA kurátora nem tartozik ebbe a családba.

 

2. A Csepeli Birkózó Clubot megkérdezte valaki? Azt miért nem írta meg az újság, hogy azt a 2,4 milliárd forint kormánytámogatást, amiből a csarnok felépült a Kis-Duna parton (az eredeti magassági szint felett!), azt a Csepeli Birkózó Club kapta támogatásként. Ő volt a kedvezményezett. Nekik épült. Miért kellene fizetni valakinek azért, ami eredetileg az övé? További részletekért forduljanak hozzájuk.

 

3. Javaslom az utca emberét megkérdezni, hogy a csarnok mellett található kültéri fitnesz parkot tudta-e használni bárki? Nem mellesleg, azt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácstól kapta a kerületünk. A kurátor szerint most javítottak a fitneszpark megközelíthetőségén. Igen, ez igaz. Elvitték a lelakatolt kerítést. Így valóban könnyebb megközelíteni.

 

Szívesen várom a Nemzeti Sport elfogulatlan újságíróját, szeretném, ha tisztán látna és pontosan tájékoztatná az olvasókat. Meghívom egy lángosra a Csepeli Piacon, ahol szóba is tud elegyedni az emberekkel, kérdezze meg őket is, mit gondolnak.

 

Én továbbra is a polgári értékek mentén, a csepelieket fogom képviselni.”