Továbbra is várjuk szavazatszámláló bizottsági tagok és póttagok jelentkezését

Kategória: Közérdekű 2022. január 20. csütörtök, 11:46

korcimer

Tisztelt Csepeli Választópolgárok!
A Budapest XXI. Kerületi Helyi Választási Iroda a 2022. évi országgyűlési képviselők választásának és az országos népszavazás lebonyolításához (a továbbiakban választás) a 70 kijelölt szavazókörbe továbbra is várja szavazatszámláló bizottsági tagok és póttagok jelentkezését.


Az országgyűlési képviselők következő választására és az országos népszavazásra 2022. április 3. napján kerül sor.

A bizottsági tagok feladata különösen, hogy ellenőrizzék a szavazóhelyiséget, levezessék a szavazást, gondoskodjanak annak törvényes lebonyolításáról. Emellett döntenek a szavazás közben felmerült vitás kérdésekben, megszámlálják a szavazatokat, megállapítják a szavazókörben a szavazás végeredményét, amiről jegyzőkönyvet készítenek.

Szavazatszámláló bizottsági tag lehet minden nagykorú, magyar állampolgár, aki Budapest XXI. kerületében lakcímmel rendelkezik.

Nem lehet szavazatszámláló bizottsági tag (kizáró ok)

  • akit bűncselekmény elkövetése vagy belátási képességének korlátozottsága miatt a bíróság a választójogból kizárt, továbbá aki jogerős ítélet alapján szabadságvesztés büntetését vagy büntetőeljárásban elrendelt intézeti kényszergyógykezelését tölti.
  • a köztársasági elnök, a háznagy, képviselő, alpolgármester, jegyző, másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja, a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló hivatásos és szerződéses katona, honvéd tisztjelölt,
  • aki valamely párt tagja, a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, valamint a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, politikai szolgálati jogviszonyban, biztosi jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy, a közalkalmazott kivételével.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szavazatszámláló bizottságok tagjait Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete választja meg az országgyűlési képviselők általános választásának kitűzését követően, legkésőbb a szavazás napja előtti huszadik napon, települési szinten, a helyi választási iroda vezetője osztja be a megválasztott tagokat az adott választásra a szavazatszámláló bizottságokba. A szavazatszámláló bizottság választott tagjának megbízatása a következő általános választásra megválasztott választási bizottság alakuló üléséig tart.

A szavazatszámláló bizottság választott tagjának megbízatása a következő általános választásra megválasztott választási bizottság alakuló üléséig tart.

A tagok a megválasztásukat követően esküt/fogadalmat tesznek. A megválasztott szavazatszámláló bizottsági tagok – valamennyi választást megelőzően – kötelesek a bizottsági tagok részére szervezett felkészítő oktatáson részt venni.

Tájékoztatom Önöket, hogy a szavazatszámláló bizottság választott tagjai munkájukért tiszteletdíjban részesülnek, és a választást követő napon a napi munkavégzés alól mentesülnek.

Kérem, hogy aki úgy érzi, hogy munkájával szívesen segítené a választás minél magasabb színvonalú helyi lebonyolítását, és személyével szemben kizáró ok nem áll fenn, Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatalban működő Helyi Választási Irodánál legkésőbb 2022. február 4. napjáig szíveskedjék személyesen jelentkezni. A jelentkezéseket 2022. január 3. napjától kezdődően 2020. február 4. napjáig az alábbi időpontokban tudjuk fogadni a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (1211 Budapest, Petz Ferenc u. 2.) 7-es, 8-as ablak

  • kedd: 9.00-12.00
  • csütörtök: 12.30-15.00


A szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezését a Helyi Választási Iroda kijelölt munkatársai, Bánhegyi Zsuzsanna és Lencsésné Piller Zsuzsanna várják, akiket a fentiektől eltérő időpontokban, hivatali munkaidőben telefonon is kereshetnek a jelentkezéssel kapcsolatos ügyekben. Bánhegyi Zsuzsanna a 06-1-427-6100 telefonszám 128-as mellékén, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímen, Lencsésné Piller Zsuzsanna pedig a 06-1-427-6100 telefonszám 184-es mellékén, vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen készséggel válaszol az Önök kérdéseire. Amennyiben a személyes megjelenésüket a fenti időpontok egyikében sem tudják megoldani, úgy kérjük, hogy kollégánkkal telefonon egyeztessenek külön időpontot a jelentkezési lap benyújtására.

A jelentkezés a helyszínen biztosított, illetve a www.csepel.hu oldalon az Önkormányzat/Választások menüpontból letölthető jelentkezési adatlap kitöltésével és aláírásával történik. Kérjük, hogy személyazonosítására alkalmas okmányát és lakcímkártyáját, TAJ-, valamint adókártyáját a személyes megjelenéskor – adategyeztetés céljából – hozza magával!

Kérem, hogy jelentkezésük során vegyék figyelembe, hogy a választás napján a szavazatszámláló bizottság munkájában történő közreműködés jelentős fizikai és szellemi megterheléssel jár, a választás napján, valamint a döntések meghozatalakor nagyfokú odafigyelést igényel az akár 18 órát is meghaladó folyamatos munkavégzés során!

Budapest, 2022. január 20.
dr. Szeles Gábor
jegyző, HVI vezető

Utoljára frissítve: 2022. január 20. csütörtök, 14:14