Korrupció: nem fizetik ki a kárt a csepeli szocialisták

Kategória: Közérdekű 2021. július 29. csütörtök, 14:26

DSC 0040Takács Krisztiánt, a csepeli MSZP frakcióvezetőjét 2018- ban ítélték el jogerősen egy köztörvényes bűncselekmény elkövetése miatt. A politikus – akit korábban becsületsértés és magánokirat-hamisítás miatt is elmarasztaltak – által korábban jegyzett cég ez esetben több mint hatmillió forinttal károsította meg a csepelieket. Ez az önkormányzat szerint csak csepp a tengerben, ami a 2010 előtti vezetés korrupciós ügyeihez kötődik.

A csepeli önkormányzat ellen a cég kártérítési pert indított, amit jogerősen elveszített, de az ítélet szerinti fizetési kötelezettségének a mai napig sem tett eleget. A cég vezetője és tulajdonosa Takács Krisztián frakciótársa, a szintén MSZP-s képviselő, Losonci Róbert. A V-tel Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságnak azonban mára elrendelték a felszámolását – számolt be az esetről a Csepel.info hírblog. A szocialisták ezzel tudják elkerülni, hogy a Losonci Róbert képviselő cége által okozott kárt visszafizessék a csepeli polgároknak.

 

A csepeli MSZP-hez az elmúlt másfél évtizedben megdöbbentően sok bűncselekmény kötődött. A leghírhedtebb egykori politikusukhoz, Deme Gáborhoz kapcsolódik: őt kettős emberölés és sikkasztás miatt ítélték életfogytiglani börtönre. Szenteczky Jánost, korábbi pártelnöküket és frakcióvezetőjüket aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás miatt ítélték el jogerősen. Ellene korrupciós bűncselekmények miatt tart még büntetőper. 2020 nyarán újabb szocialista, Csaba Péter került a hírekbe: ellene ittas vezetés miatt indult eljárás. A sort az MSZP-ből a Demokratikus Koalícióba átigazolt Horváth Gyula zárja: őt idén év elején folytatólagosan elkövetett rágalmazás és folytatólagosan elkövetett becsületsértés vétsége miatt ítélték el jogerősen