Tájékoztató a településképi rendelet jogharmonizációjának partnerségi egyeztetéséről

Kategória: Közérdekű 2021. július 28. szerda, 13:45

korcimerTisztelt Partnereink, Csepeli Lakosok!

Tájékoztatom Önöket Csepel településkép-védelméről és alakításáról szóló 35/2017. (XII.20.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Tkr.) jogharmonizáció érdekében történő módosításáról.

A módosítás véleményezési dokumentációja elkészült. A tervezettel kapcsolatos lakossági vélemény-nyilvánításra partnerségi egyeztetés keretében kerül sor.

A jogharmonizáció a 2019-ben megkezdett, a helyi értékvédelmet is érintő, folyamatban lévő Tkr. felülvizsgálati eljárással párhuzamosan fut. A felmerült további egyeztetési igények és a pandémiás helyzet miatt a felülvizsgálati eljárás várhatóan nem zárul le a településkép védelméről szóló törvény – hatásköröket érintő – módosításának átvezetésére megállapított határidőn belül, ezért önálló eljárás indítására volt szükség.

A jogharmonizáció kizárólag a felsőbb jogszabályokban történt módosítások átvezetését, illetve a helyi önkormányzati rendeletekkel való összhang megteremtését célozza, egyéb rendelkezéseket nem érint.

A Tkr. módosítása a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló a 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet előírásai szerint, a 138/2021.(VI.10.) számú Polgármesteri Határozat alapján történik. A veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 2021. évi XCIX. törvény 157.§ alapján a partnerségi egyeztetését elektronikus úton folytatjuk le.

A véleményezési dokumentum – a módosításról készült részletes szakmai tájékoztatóval együtt – 2021. augusztus 2-tól elérhető az Önkormányzat https://csepel.hu/ hivatalos honlapján:

1  TKR jogharmonizáció

elérési útvonal: Kezdőlap » Hivatal, ügyintézés » Ügyféltájékoztatók, nyomtatványok » Településfejlesztés és rendezés » Partnerségi egyeztetés és dokumentumai

Kérem, hogy a tervezetről adott írásos észrevételeit, véleményét 2021. augusztus 18-ig kizárólag elektronikus úton szíveskedjen megadni a Főépítészi Irodának címezve

-        e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,

-        vagy e-papíron

A véleményezéshez teljes név és lakcím megadása szükséges, mellyel az adatkezeléshez szükséges hozzájárulást megadottnak tekintjük. Az adatokat kizárólag a dokumentum készítéséhez kapcsolódó véleményezéssel összefüggésben kezeljük. Az adatkezelésről bővebb tájékoztatás elérhető a www.csepel.hu oldalon.