Óriási dugó egy rosszul beállított lámpa miatt

Kategória: Közérdekű 2021. június 16. szerda, 14:28

NevtelenMint ismeretes, a Fővárosi Vízművek Zrt. 2021. június 16. és 30. között a kerület ivóvízellátásában meghatározó szerepet betöltő Kossuth Lajos utcai 400 mm átmérőjű vezeték csomópontjának átépítését végzi. A munkavégzés idejére a Kossuth Lajos utcában megváltozott a forgalmi rend.

A Kossuth Lajos utcát a Völgy utcától a Szent István utca felé egyirányúsították. A forgalmat a Völgy utca irányába a Kossuth Lajos utcai víztoronytól a Baross utcába terelték. A Völgy utcától a megszokott közlekedési rend maradt érvényben.

Csakhogy mindjárt az első napon káosz alakult ki, ugyanis a Kossuth Lajos utca – Völgy utca csomópontnál lévő terelés nem működik az egyeztetetteknek megfelelően. Kiderült, hogy kimaradt az előírt intézkedések közül a forgalomirányító berendezés átprogramozása. Ez azt eredményezte, hogy a kifelé haladó forgalomnak egy néhány másodperces zöldidő jutott csak – ami nyilvánvalóan torlódáshoz vezetett. Az önkormányzat jelezte az illetékes Budapest Közút és a BKK felé, ők végül úgy döntöttek, hogy kikapcsolják a jelzőlámpát, amíg a programozás módosítása nem történik meg.

Az erre közlekedők fokozott figyelemmel közlekedjenek. A jelzőlámpa átprogramozását leghamarabb holnap délutánra ígérik.

Utoljára frissítve: 2021. június 16. szerda, 14:49