Fontos információk a március 8-tól életbe lépő csepeli intézkedésekről

Kategória: Közérdekű 2021. március 06. szombat, 15:36

 

borbely2Fontos információk a szigorító intézkedésekről!

 

 

 

Tisztelt Csepeliek!

 

A Magyar Közlönyben megjelentek értelmében Csepelen, március 8-tól a következő intézkedések lépnek érvénybe:

 

-          - A maszkviselés és a távolságtartás (1,5m) szabályait Csepel összes közterületén kötelező betartani. Az egyéni felelősség most különösen fontos. A járvány terjedésének megelőzéséhez, illetve eredményes megfékezéséhez szükség van az Önök együttműködésére!

 

-          - A Polgármesteri Hivatal 2021. március 8-tól 2021. március 22-ig bezár, ügyfélfogadás nincs. Kivételt képez az Anyakönyvi Iroda és a Hagyatéki Csoport. Részletek a https://csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/13263-zarva-tart-a-polgarmesteri-hivatal oldalon találhatók.

 

-          - A kerületi bölcsődék nyitva maradnak, ez vonatkozik a magánbölcsődékre is.

 

-          - A csepeli óvodák bezárnak, rendkívüli szünet lép életbe. Ez vonatkozik a magánóvodákra is. Azok az óvodáskorú gyerekek, akiknek a szülei igényelnék a napi egyszeri melegétkeztetést, jelentkezzenek az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 06-70-938-3155-es telefonszámon. (név, intézmény neve, csoport, van-e allergiája a gyermeknek). Az ételek a Karácsony Sándor iskola (1211. II. Rákóczi Ferenc út 106-108) tálalókonyháján vehetők át. A legfrissebb bejelentés alapján a gyermekfelügyelet biztosítva lesz. Ennek részleteiről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

 

-          - A csepeli iskolák zárva tartanak. Az iskolákban március 31-ig digitális oktatás van, március 31-től április 6-ig tavaszi szünet (az iskolák saját hatáskörben a tavaszi szünetet meghosszabbíthatják). Azok az iskolás gyerekek, akiknek szülei igényelnék a napi egyszeri melegétkeztetést, jelentkezzenek az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 06-20-264-3767-es telefonszámon. (A név, intézmény neve, osztály, van-e allergiája a gyermeknek). Az ételt hétfőn reggel 9-ig lehet megrendelni. Ahogy az óvodák esetében, az iskolák esetében is a Karácsony Sándor Általános Iskola (1211. II. Rákóczi Ferenc út 106-108) tálalókonyháján lehet az ételt átvenni. A legfrissebb bejelentés alapján a gyermekfelügyelet biztosítva lesz. Ennek részleteiről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

 

-          -A Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat rendelései a megszokott rendben zajlanak tovább. A tömeges oltás miatt azonban elképzelhető, hogy néhány rendelés időpontja megváltozik. Kérjük, minden esetben érdeklődjön a rendelő hivatalos telefonszámain.

 

-          -A Humán Szolgáltatások Igazgatósága (HSZI) nyitvatartása 2021. március 8-tól megváltozik. A személyes ügyfélfogadás hétfőtől csütörtökig 9.00 és 15.00 óra között zajlik, pénteken 9.00 és 14.00 óra között. Munkaidőn túl, a krízistelefonszámon a HSZI munkatársa elérhető a 06-20/518-9150- es számon.

 

-          -A Rákóczi Kert – Családok Parkja nyitva marad, ahogy a többi csepeli játszótér is. A Kalózhajós játszótér nyitása előrébb kerül. A Rákóczi Kertben és a játszótereknél kérjük a maszkviselés és a távolságtartás szabályait betartani, ellenkező esetben bezárása kerülnek.

 

-          -A Csepeli Piac szintén nyitva marad, kivételt a kormányrendeletben szereplő üzletek jelentik.

 

-          -A csepeli iskolákban működő iskolai büfék bérletidíj-mentességben részesülnek a zárás alatt.

 

-          -Az elrendelt zárás miatt az önkormányzati tulajdonú ingatlanok bérleti díja elengedésre kerül.

 

Vigyázunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Utoljára frissítve: 2021. március 06. szombat, 16:06

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail