Megkezdődött az idei zöldhulladékgyűjtés

Kategória: Közérdekű 2021. március 04. csütörtök, 11:14

fkf logo

Az FKF Nonprofit Zrt. ismét megkezdte Budapest tizenkilenc zöldövezetes kerületében a zöldhulladék járatszerű begyűjtését. Az FKF logós zsákban kihelyezett zöldhulladékot hetente egyszer, meghatározott napon szállítja el a Társaság.

A zöldhulladék-szállítás az egyes kerületek döntően kertesházas területein érhető el, mivel itt keletkezik nagy mennyiségű zöldhulladék. A kerületek és városrészek könnyen áttekinthető térképes listája, ahol a szolgáltatás igénybe vehető, az elszállítás napja, valamint egyéb hasznos információk megtalálhatók a www.fkf.hu oldalon. (https://www.fkf.hu/kerti-zoldhulladek-gyujtes)

A begyűjtött zöldhulladékból komposztálás során minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért az FKF kéri a lakosokat, hogy a környezet megóvását azzal is segítsék, hogy igénybe veszik a szolgáltatást és nem az egyéb hulladékok közé helyezik a kerti hulladékot.

A zöldhulladék szelektív gyűjtése lényegesen egyszerűbb, mint egyéb hulladékoké, mégis kéri az FKF, hogy tartsák szem előtt az alábbi tudnivalókat:

-       Az elszállításra szánt zöldhulladék (lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) bezsákolva helyezhető ki az ingatlan elé.

-       A zsákokon kívül az FKF elszállítja a maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé. Az ennél vastagabb vagy nem kötegelt ágakat nem szállítják el.

-       A Társaság kizárólag az FKF Nonprofit Zrt. logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú, lebomló hulladékgyűjtő zsákokat szállítja el, egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladékot nem áll módjában begyűjteni.

-       A lebomló zsákok szavatossági ideje - anyagukból adódóan - rövidebb, ezért javasolják, megvásárlás után mielőbb használják fel.

-       Fontos, hogy a környezet védelme érdekében a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön. Amennyiben munkatársaik a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a kihelyezett zsákot nem szállítják el.

-       A Társaság kéri, hogy a zöldhulladékot az elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig helyezzék ki az ingatlan elé, jól látható, az FKF járműveivel megközelíthető helyre.

A zöldhulladékos zsákok megvásárolhatók az FKF 1098 Budapest, Ecseri út 8-12. és az 1027 Budapest, Fő u. 47. címen található ügyfélszolgálati irodáiban, a lakossági hulladékudvarokban, valamint értékesítő partnereiknél.

Zöldhulladékos zsákot a Csepeli Városgazda telephelyein is vásárolhatnak (100 ltieres zsák 235 Ft/db áron):

  • Csepeli Városgazda Nonprofit Zrt. (1215 Budapest, Katona József utca 62-64.), az ügyfélszolgálat nyitvatartási idejében
  • Csepeli Piac (1215 Budapest, Deák tér 1.) nyitvatartási időben.

További információk elérhetők a www.fkf.hu oldalon.

   Copyright © 2015 Csepel.hu | Impresszum | Adatvédelmi szabályzat | Csepel.hu webmail